2022.08.17., szerda , Jácint

Hírek

2019. január 26. szombat • 13:50

Egyre fontosabb a nemzetközi borakadémikus cím

A WSET diploma és képzés mára egyértelműen elismert helyet vívott ki magának szakmai körökben, borászok is egyre nagyobb számban vannak a hallgatók között.

Több mint 500 nemzetközi bor és párlat szakember, meghatározó piaci szereplő gyűlt össze január 21-én Londonban a Wine & Spirit Education Trust (WSET) diplomaosztójára. Ez volt az első esemény idén a fennállásának 50 éves jubileumát 2019-ben ünneplő, és ebből az alkalomból jelentős fejlesztéseket és újításokat tervező intézmény szervezésében - írja a vinoport.hu.

Egyre népszerűbb ez a borászati cím - fotó: pixabay.com

Az átadón összesen több mint 40 ország 532 hallgatója vehette át diplomáját Ian Harristől, a WSET első emberétől, ez 21%-os növekedés az előző évhez képest. 1970-ben, az első diplomaátadón mindösszesen 84-en részesültek ebben az elismerésben.

A WSET diploma és képzés mára egyértelműen elismert helyet vívott ki magának szakmai körökben, jól mutatja ezt, hogy „a végzett borakadémikusok nem elhanyagolható része borász” – nyilatkozta tavaly a Borászportálnak Josef Schuller, osztrák Master of Wine, a Magyarországhoz legközelebb akkreditált diplomakurzust kínáló ruszti Osztrák Borakadémia vezetője.

agrotrend.hu / vinoport.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.