2021.03.07., vasárnap , Tamás

Hírek

2019. december 31. kedd • 11:43

Éjjel randalírozó szarvasmarhák tartják rettegésben egy kertváros lakóit (videó)

San José egyik drága negyedében élők arra panaszkodak, hogy éjjelente kóborló tehenek és bikák tartják rettegésben a környéket.

A szabadon kószáló állatok beszöknek a kertekbe, lerágják, letapossák a virágokat és díszcserjéket, trágyával piszkítják az udvarokat és köztereket.

A beszámolók szerint néhány hónapja szoktak oda az szarvasmarhák, mindig sötétedés után érkeznék, és már napi szinten mennek.

A lakók szerint néhány állat annyira vakmerő, hogy megkergeti a helyieket, és ha a kerti locsolóval akarják elüldözni őket, akkor csak állnak ott szemtelenül, mintha élveznék a zuhanyzást. 

A környéken élőknek fogalma sincs, hogy honnan jönnek a szarvasmarhák, és hol pihenik ki napközben az esti kóborlások fáradalmait, de gyakran az utak közepén bukkannak fel a sötétben, ami szintén veszélyes helyzeteket teremt.

Egy férfi azonban azt állítja, hogy lehet, hogy övék az állatok, szerinte valaki megbuherálta a kerítést, és eddig azért nem vette észre, meg nem is igazán számtott rá, hogy esténként nekiindulnak az állatai.  Arról nincs hír, hogy a marhák nyitották-e ki a kerítést, és hogy azóta abbamaradtak-e az esti csorda kivonulások.

agrotrend.hu / Index

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.