2020.09.27., vasárnap , Adalbert

Hírek

2020. augusztus 11. kedd • 16:54

Éjszakai élménytúra Szabadkígyóson

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság immár több mint egy évtizede, minden nyáron nagy sikerrel szervezi meg az „Egyéjszakás kaland a szabadkígyósi Nagyerdőn” elnevezésű programját.

Idén is a szokásos találkozóhelyen, a szabadkígyósi sportpálya parkolójában (GPS-koordináták: É 46°35’57,03” K 21°05’01,33”) várjuk a résztvevőket. A találkozó időpontja: augusztus 15, szombat, 16.00 óra - írja a Kőrös-Maros Nemzeti Park.

Fotó: Boldog Gusztáv László

Mivel újhold közeli állapotban leszünk, azaz teljesen sötét lesz az ég, így éjszakai sétánk során csak a csillagok fényére támaszkodhatunk. Ez viszont kitűnő feltételeket biztosít az asztrofotózáshoz, természetesen csak akkor, ha valaki rendelkezik ehhez megfelelő eszközökkel.

A fő cél a természeti közeg megélése, a kedélyes együttlét, de emellett a program szakmai részében madárgyűrűzést is tartunk. Napról-napra erősödik az énekesmadarak vonulása, ezért a bokrok közé kifeszített hálóban jó fogás várható. Több olyan rejtett fajjal is találkozhatunk, amelyeket máskor alig van esélyünk megpillantani. Elsősorban füzikékre, poszátákra, fülemülékre számíthatunk. Önálló sétákra, szabad programra is lehetőség van, akinek úgy tartja kedve, nyugodtan heverészhet az árnyékban, vagy bóklászhat a környéken. Éjszaka tábortüzet rakunk, melynél mindenki megsütheti a magával hozott szalonnát vagy más élelmet.

Kérjük, mindenki hozzon magával a komfortérzetének megfelelő felszerelést, sátrat, hálózsákot, az időjárásnak megfelelő öltözéket. Hajnalban hűvös időre és harmatra számíthatunk, ami eláztathatja a cipőnket, ezért ajánlatos váltócipőt is magunkkal hozni.

A programra előzetes bejelentkezés szükséges Boldog Gusztáv László természetvédelmi őrkerület-vezetőnél a +36-30-475-1777-es telefonszámon. Részvételi díj felnőtteknek 700 Ft/fő, diákoknak és nyugdíjasoknak 500 Ft/fő. Az egyéjszakás kaland szombaton délután 4 órától várhatóan vasárnap délelőtt 10 óráig tart.

agrotrend.hu / Kőrös-Maros Nemzeti Park

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.