2020.02.18., kedd , Bernadett

Hírek

2018. május 01. kedd • 16:01

Elég jól megy most a holland üvegházgyártóknak

Köszönhetően annak, hogy Oroszországban a közelmúltban komoly, a kertészeti ágazatot érintő fejlesztési terveket fektettek le.

Az országban zajló folyamatok alapján látszik, hogy a tervhez tartják magukat az orosz szereplők, folyamatos és rendkívüli léptékű beruházások zajlanak a hajtatásos kertészet területén.

fotó: 123rf

Az üvegházi termesztésnek Hollandiában nagy hagyománya van, jó néhány üvegházgyártó és -kivitelező vállalkozás található az országban. Ezek a cégek az Oroszországban tapasztalható fejlesztések kapcsán immár kiváló üzleti lehetőséghez juthatnak. A két vezető vállalat, a Kubo és a Certhon az orosz igények kiszolgálás érdekében még gyártási kapacitásaikat is bővíteni fogják. Henk van Tuidjl, a Kubo exportmenedzserének nyilatkozata alapján 2017-ben már 65 hektár üvegházat és a hozzá tartozó technológiát szállítottak Oroszországba. 2018-ra már most újabb 70 hektárra mutatkozik igény az orosz beruházók részéről. 

A holland vállalatok keresik az orosz együttműködési lehetőségeket, hiszen az orosz beruházók előnyben részesítik a legmodernebb technológiát, amelyben a holland gyártók piacvezetők.

agrotrend.hu / Benedek Borbála

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.