2022.06.30., csütörtök , Pál

Hírek

2020. május 01. péntek • 10:14

Elegendő a tej mindenkinek a koronavírus- válságban is

Néhány szupermarket előre megszabja, hogy legfeljebb mennyi tejet szabad a vevőknek vásárolni. A tej jelenleg nem hiánycikk állítja Vesztfáliai-Lippei Mezőgazdasági Szövetség.

A koronavírus- válság következtében a belső kereslet jelentősen megváltozott, nyilatkozza a Vesztfáliai-Lippei Mezőgazdasági Szövetség (WLV) egy sajtóközleményben. A tejtermékek iránt a gasztronómia és az étkezdék biztosította kereslet megcsappant, de ellensúlyozni fogja az élelmiszer-kiskereskedelem fogyasztói keresletének hirtelen növekedése-írja a Top Agrar.


Annak ellenére, hogy a polcok itt-ott hiányosak, tejből elegendő mennyiség áll rendelkezésre (Kép forrása: Deter)

A WLV szerint egyes tejfeldolgozóknak most át kell alakítaniuk a termelésüket, mivel a gasztronómia számára a tejtermékeket általában nagy tartályokban szállítják. A kisebb csomagolóanyagok iránti jelentősen magasabb igény, különösen a kisebb tejüzemekben, gépesített formában nem valósítható meg, emellett a nagy tejfeldolgozók is elérik a teljes kapacitáskihasználást.

A mezőgazdasági termelőktől a németországi tejfeldolgozó üzemekbe beszállított tejmennyiség jelenleg nagyon magas, és nem korlátozó tényező.

Koronavírus, mint lehetőség?

"Az ellátás zökkenőmentes" - nyilatkozta Markus Teubner, az Arla szóvivője a top agrarnak. „A tejet a gazdaságokból rendszeresen elszállítják, a tejüzemekben feldolgozzák, majd közúton a raktárakba szállítják.”

Jan Kruise, a FrieslandCampina Germany ügyvezető igazgatója szintén optimista: „A tejtermékek alapvetően azok közé az élelmiszerek közé tartoznak, amelyek iránt továbbra is kereslet mutatkozik, és értékesítésre kerülnek. A korona-vírus körülményei jelenleg visszavezetnek minket a (fontos) alapokhoz. És ez a tejipar számára általában lehetőséget kínál, ez egy fontos kategóriát jelent. A jövő meg fogja mutatni."

agrotrend.hu / Top Agrar

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.