2021.04.11., vasárnap , Leó, Szaniszló

Hírek

2020. február 25. kedd • 15:35

Elfogták a dámszarvasokat ellopó elkövetőket

Gyorsított eljárásban pénzbüntetésre ítéltek három kisszállási férfit, akik február elején egy balotaszállási erdőben leütöttek és elloptak egy villanypásztorban fennakadt dámszarvast.

A vád szerint a 21 éves, 34 éves és 73 éves férfiak február 7-én reggel a legidősebb vádlott autójával utaztak Kisszállásról Balotaszállásra. Egy erdő melletti csatornaároknál észrevettek egy dámszarvast, ami a villanypásztort rögzítő madzagban fennakadt - írja a baon.hu.

Fotó: Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

A két fiatalabb férfi kiszállt a kocsiból, majd a 34 éves egy kalapáccsal fejbe verte a vergődő állatot, amely elpusztult. Az ügyészség szerint a vádlottak azért akarták ellopni az állatot, hogy később megegyék. Berakták a vadat a csomagtartóba és visszaindultak Kisszállásra, hogy feldolgozzák a szarvast. Nem sokkal később azonban Balotaszállás külterületén, az 53-as főúton a helyi körzeti megbízott megállította őket, és felfedezte az állatot.

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta: a dámszarvas ellopásával a vádlottak az illetékes vadásztársaságnak mintegy 170 ezer forint kárt okoztak, amiből a tetem lefoglalásával 55 ezer forint megtérült. A vadásztársaság kérte a fennmaradó összeg megtérítését.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a vádlottakat már múlt hét csütörtökön, február 20-án bíróság elé állította – lopás vétsége miatt, ugyanis a vad leütése nem valósított meg állatkínzást.

A Kiskunhalasi Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a három férfit lopás vétségében és őket 150 ezer, valamint 100-100 forint pénzbüntetésre ítélte.

A bíróság a kalapácsot is elkobozta, valamint kötelezte a vádlottakat a meg nem térült kár megfizetésére. Az ítélet jogerős, ellene senki sem fellebbezett.

agrotrend.hu / baon.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.