2020.10.25., vasárnap , Blanka, Bianka

Hírek

2019. október 25. péntek • 16:38

Elhunyt a soproni borász, a hegyközség elnöke

75 évesen elhunyt Taschner István borász, a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanács elnöke.

Október 21-én az örökkévalóságba költözött Taschner István borász, a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanács elnöke – tudatta a család csütörtökön, írja a sopronmedia.hu.

fotó: sopronmedia.hu

Lelke üdvéért 2019. október 30-án, szerdán 16 órakor mondanak engesztelő szentmisét a soproni Árpádházi Szent Margit - templomban. A temetést szűk családi körben tartják és kérik a részvétnyílvánítás mellőzését. Az altemplomban és a templomban egy szál vágott fehér virág elhelyezhető.

A kertészmérnök, növényvédelmi szakmérnök végzettségű Taschner István 1967-ben került az akkori Haladás Termelőszövetkezethez mint szőlészeti brigádvezető, majd a Dózsa Tsz-nél egészen 1987-ig szőlészeti és borászati ágazatvezető volt. Ezt követően a Soproni ÁFÉSZ alapította szőlőtermesztői szakcsoport elnöke volt, 1996 óta hegybíró, 2009 óta a Hegyközségi Tanács elnöke.

Szakértelmével és tapasztalatával gyakran szerepelt a Sopron TV és a Sopronmédia tudósításaiban is, amelyek a szőlészet és a bortermelés, a borvidék aktualitásairól szóltak.

A Soproni borvidék és a kékfrankos szőlőfajta népszerűsítéséért és a város szőlész–borász hagyományainak őrzéséért, az új technológiák kutatásáért és azok hazai alkalmazásának elősegítéséért Sopronért Emlékéremben részesült.

agrotrend.hu / sopronmedia.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.