Hírek
Elkészült Koch Csaba első pezsgője
Régi terve volt a borászat egyik legspecifikusabb részébe, a hagyományos pezsgőkészítésbe is belefogni.
Koch Csaba mindig is a szakmai fejlődést tartotta egyik legfontosabb feladatának. A 2016-os évjárat kiválónak ígérkezett, hogy egy methode traditionelle pezsgő készülhessen el, mely a borászat 25. jubileumi ünnepségén debütált. A borászat Szenes dűlőjének adottságai, a mikroelemekben gazdag bácskai csernozjom magas mésztartalma mind optimálisak voltak egy gazdag és ásványos chardonnay pezsgő elkészítéséhez.
Egy orosz pezsgőkészítő mester segítségével Koch Csaba maga készítette el az alapbort és a pezsgősítést is tradicionális kialakítású pezsgőpincéjében Borotán. A palackos pezsgő érlelése, hagyományos állványokon történő forgatása, a degorzsálás, címkézés csomagolás is mind a borászat birtokán történt. Így igazi methode traditionelle pezsgő született, mely hagyományos eszközökkel és eljárással hordozza magán a borász kézjegyeit és a bácskai feketeföld gazdagságát. Az első Koch Chardonnay Brut egy elegáns és különleges tétele lett a borászatnak, telt és krémes textúrával, apró finom buborékokkal. Egy olyan pezsgő készült el mely minden pillanatot képes különlegessé varázsolni.
agrotrend.hu / Hírösvény