Hírek

Elkészült Koch Csaba első pezsgője

Régi terve volt a borászat egyik legspecifikusabb részébe, a hagyományos pezsgőkészítésbe is belefogni. 

Koch Csaba mindig is a szakmai fejlődést tartotta egyik legfontosabb feladatának. A 2016-os évjárat kiválónak ígérkezett, hogy egy methode traditionelle pezsgő készülhessen el, mely a borászat 25. jubileumi ünnepségén debütált. A borászat Szenes dűlőjének adottságai, a mikroelemekben gazdag bácskai csernozjom magas mésztartalma mind optimálisak voltak egy gazdag és ásványos chardonnay pezsgő elkészítéséhez.

Egy orosz pezsgőkészítő mester segítségével Koch Csaba maga készítette el az alapbort és a pezsgősítést is tradicionális kialakítású pezsgőpincéjében Borotán. A palackos pezsgő érlelése, hagyományos állványokon történő forgatása, a degorzsálás, címkézés csomagolás is mind a borászat birtokán történt. Így igazi methode traditionelle pezsgő született, mely hagyományos eszközökkel és eljárással hordozza magán a borász kézjegyeit és a bácskai feketeföld gazdagságát. Az első Koch Chardonnay Brut egy elegáns és különleges tétele lett a borászatnak, telt és krémes textúrával, apró finom buborékokkal. Egy olyan pezsgő készült el mely minden pillanatot képes különlegessé varázsolni.

agrotrend.hu / Hírösvény

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés