2021.04.21., szerda , Konrád

Hírek

2017. december 22. péntek • 16:41

Előremutató módon a jövőben gondolkodni és a ma teendőit ellátni

December 20-án tartotta alakuló küldöttgyűlését a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Az alelnököket kérdeztük az egységről és a jövő feladatairól.

- Kiemelten kell kezelni a különféle szolgáltatások szintjének javítását, mennyiségének gyarapítását, és el kell érnünk, hogy ezen szolgáltatások díjai részben vagy egészben leírhatók legyenek a tagdíjakból. Továbbra is fontos feladatként kezelem az életszerűtlen jogszabályok feltárását és megszüntetését. Ez eddig is a vesszőparipám volt, ezután is kérlelhetetlen leszek ebben a kérdésben - nyilatkozta az agrotrend.hu-nak Zászlós Tibor, a Nemzeti Agrárgazadasági Kamara (NAK) mezőgazdaságért felelős országos alelnöke.

A Zászlós Tiborral készült korábbi interjúnk ITT olvasható.

- Az elmúlt 4 és fél évben megalakult és megerősödött Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kifejezte, hogy mekkora egységet tud felmutatni. Nagyon komoly ágazati szintű együttműködést valósított meg a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége és vele együtt az a 19 szakmai szervezet, amely kifejezte, hogy egy értékrendet vall és a kormányzattal közösen egy olyan agrárpolitika kidolgozásán és megvalósításán dolgozunk, amely a vidék és az agrárium, valamint az élelmiszergazdaság homogén és egyöntetű fejlesztését teszi lehetővé - mondta Ifj. Hubai Imre, a NAK vidékfejlesztésért felelős országos alelnöke.

A Hubai Imrével készült korábbi interjúnk ITT olvasható.

Középen Győrffy Balázs NAK-elnök és Jakab István Magosz-elnök, alelnökök Éder Tamás, Kis Miklós Zsolt, Zászlós Tibor és Ifj. Hubai Imre - fotó: agrotrend.hu

- Felemelő érzés volt együtt lenni azokkal a gazdatársakkal, és azokkal a szakmai szervezetekkel, akikkel az elmúlt években is nagyon komolyan és nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy az agrárkamara a semmiből építkezve egy olyan erős köztestületté váljon, ami méltón és jól tudja képviselni a vidéki vállalkozók, főleg a mezőgazdasági vállalkozók érdekeit. Az egyhangú szavazások mindenkit megerősítettek abban, hogy ez egy nagyon komoly összefogás, csapatmunka minden szakmai szervezet részéről. A felelősségteljes szakmai munkát tovább kell folytatni a kamarában, hiszen rengeteg kihívás előtt állunk. A megválasztott tisztségviselők, küldöttek, osztályelnökök a legjobb lelkiismerettel fogják a gazdákat képviselni és a szakmai munkájukat végezni annak érdekében, hogy ez a köztestület tényleg olyan erős és szervezett legyen, mint azt megálmodtuk - mondta Kis Miklós Zsolt általános agrárgazdasági ügyekért felelős alelnök.

Kis Miklós Zsolt a fiatal mezőgazdasági termelők helyzetéről ITT beszélt.

- Az élelmiszeripari szereplők szempontjából érdekes négy és fél éven vagyunk túl, hiszen nemzetközi értelemben is ritkaságszámba megy az a megoldás, hogy az élelmiszeripari szereplők is a törvény, a jogszabály erejénél fogva kötelezően tagjai egy ilyen szervezetnek. Eltelt egy kis idő, mire összecsiszolódtunk mi, élelmiszeriparosok és 'agrárius' emberek ebben a szervezetben. A dolog természeténél fogva volt egy kis természetes bizalmatlanság kezdetben a szereplők között. Úgy vélem, hogy ez jelentősen változott és a következő időszakban együttműködve tudunk olyan közös célokért dolgozni, amely az ágazat egészének fejlődését szolgálja. Továbbra is lényeges, hogy minél nagyobb lehetőséget teremtsünk arra, hogy a különböző támogatási forrásokhoz az élelmiszeripar szereplői is hozzájussanak. Fontos a termékpályák horizontális és vertikális együttműködéseinek ösztönzését segítő programok kidolgozása - jelentette ki Éder Tamás élelmiszeriparért felelős országos alelnök.

Az Éder Tamással készült korábbi interjúnk ITT olvasható.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.