2022.06.29., szerda , Péter, Pál

Hírek

2017. június 02. péntek • 15:02

Elrajtolt a Motoros Borok útja Rally

Magyarországon minden feltétel adott, amely a minőségi borok előállításhoz szükséges: gazdag termőterületek, lelkes szakmai háttér és egyre tudatosabbá váló, minőségorientált fogyasztók. Ennek megfelelően a szaktárca továbbra is kiemelt feladatának tekinti a hazai borászat támogatását, melyre a mai rendezvény is kitűnő alkalmat biztosít- hangsúlyozta Gál Péter a Földművelésügyi Minisztérium (FM) eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára a Motoros Borok útja Rally nyitórendezvényén.

Az eseményen tartott köszöntőjében a helyettes államtitkár örömét fejezte ki, hogy a rendezvény immár második éve nyújt lehetőséget a résztvevőknek arra, hogy megismerhessék hazánk neves borvidékeit és a magyar borkultúrát.

Gál Péter kiemelte, hogy az eredetvédelem egy ország kultúrájában a legfontosabb, hagyományokban gazdag értékeket jeleníti meg. Ezen értékeink megőrzése, mindannyiunk közös érdeke. Kitért arra is, hogy a Földművelésügyi Minisztérium figyelemmel kísér minden olyan kezdeményezést, amely valamely régóta ismert és kedvelt hagyományt hivatott szélesebb közönséggel megismertetni.

A Motoros Borok Útja Rallye mezőnye június 2-án indul Budaörsről és egy hétvége alatt bejárja a Badacsony, Balaton-felvidék, valamint Balatonfüred-Csopaki Borvidéket. A túra során a résztvevők tíz pincészetbe látogatnak el, hogy megismerjék a különleges helyi borokat és az azokat készítő borászokat.

agrotrend.hu / FM

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.