2022.08.17., szerda , Jácint

Hírek

2016. október 25. kedd • 15:27

Emelik a béreket az Auchannál

Az Auchan Magyarország Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete átlagosan 14 százalékos, november 1-től hatályos béremelésről állapodott meg - közölte az áruházlánc közleményében. Az áruházi, központi és logisztikai területen, az úgynevezett alkalmazotti munkakörökben megvalósuló béremelés éves költséghatása 1,5 milliárd forint.

A tavaly október 1-jei, 1,2 milliárd forintos hatású bérfejlesztéssel együtt a francia áruházlánc összesen 2,7 milliárd forintot fordít két év alatt magyarországi bérfejlesztésre. Az áruházi munkatársak bruttó munkabére két év alatt 24 százalékkal nő a cégnél.

A tájékoztatás szerint az idei béremelésben az áruházlánc minden alkalmazotti munkakörben foglalkoztatott, mintegy 5400 munkatársa részesül, ezzel átlagos havi bruttó jövedelme - az alapbér, pótlékok, túlóra, és egyéb béren kívüli juttatásokkal - eléri 226 ezer forint. Emellett a magyarországi kiskereskedelmi szektorban egyedülálló módon a munkavállalók csatlakozhatnak a vállalati részvényesi programhoz is.

„Az Auchannál a három legfontosabb alapelvünk a nyitottság, a megosztás és a bizalom, mind vásárlóink, mind munkatársaink felé. Bízunk benne, hogy ezzel a közel másfél milliárd forintos újabb befektetéssel tovább erősíthetjük magyarországi csapatunkat és jobbá tehetjük mindannyiuk életminőségét. A béremelés fő célja, hogy munkatársaink megbizonyosodjanak róla, érdemes hosszú távra tervezni az Auchannál, hiszen a kereskedelmi szektorban versenyképes jövedelemmel, és egyéb, béren kívüli juttatásokkal, valamint folyamatos fejlődési lehetőségekkel ismerjük el a munkájukat” – mondta Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója a bejelentés kapcsán.

„A kereskedelemben az állandósuló létszámhiány, a nagy fluktuáció és a megnövekedett terhelés miatt nagy szükség van a jelentősebb béremelésre. Örülünk, hogy ezt az Auchan elsőként ismerte fel és tett komoly lépést az átlagosan 14 százalékos emeléssel. Külön öröm, hogy ezt még az idén meglépi a vállalat, hiszen az emelt béreket a kollégák már december hónapban megkapják, ami az év végi hajrát is kompenzálja egy kicsit” – tette hozzá Dr. Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke.

Az Auchan Magyarország Kft. 19 áruházat és 18 diszkont üzemanyag-töltőállomást üzemeltet, és közel 7000 dolgozót, köztük közel 400 megváltozott munkaképességű munkatársat foglalkoztat Magyarországon. Az áruházlánc az elmúlt 18 évben mintegy 200 milliárd forint értékű magyarországi befektetést hajtott végre.

Az Auchan Magyarország Kft. áruházlánc 337,6 milliárd forintos bruttó forgalmat ért el a 2016. március végéig tartó pénzügyi évben áruházaiban és üzemanyag-töltőállomásain, amely 3,6 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. A tájékoztatás szerint a vállalat 19 százalékkal, 10,1 milliárd forintra növelte adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredményét (EBITDA) a 2015. április elsejétől 2016. március 31-ig tartó pénzügyi évben. A mérleg szerinti eredmény elérte a 2,2 milliárd forintot, míg a működési költségeket 0,7 százalékkal csökkentették az előző évihez képest.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.