2021.01.23., szombat , Zelma, Rajmund

Hírek

2019. december 06. péntek • 12:42

Erdélyi árváknak adományoztak ötszáz kilogramm mézet

A méhészek által felajánlott négyszáz kilogramm mézadományhoz további száz kilogrammot ajánlott fel az Agrármarketing Centrum, így összesen ötszáz kilogramm mézet adományoztak a Dévai Szent Ferenc Alapítvány árváinak az őszi „Legyen minden nap, mézes nap” mézfogyasztást ösztönző kampány keretében.

Minden évben december 7-e a méhészek védőszentjének ünnepe. Ambrus nap környékén a méhészek különböző jótékonysági akciókkal hívják fel a figyelmet a méz élettani hatásaira, táplálkozásunkban betöltött szerepére.

fotó: pixnio.com

Az idei jótékonysági eseményre az Agrárminisztérium (AM), az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által szervezett „Legyen minden nap mézes nap” kampány keretében került sor Szécsényben, amelyet dr. Bognár Lajos, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára nyitott meg.

A méhészek által felajánlott négyszáz kilogramm mézadományhoz további száz kilogrammot ajánlott fel az Agrármarketing Centrum, így összesen ötszáz kilogramm mézet adományoztak a Dévai Szent Ferenc Alapítvány árváinak.

A megnyitón felszólalt még Szandai József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Nógrád megyei szervezetének elnöke, Dr. Bagó József, Nógrád megyei főjegyző, Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke, Szemerits Eszter mézkirálynő, valamint Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, aki a Dévai Szent Ferenc Alapítvány nevében megköszönte az 500 kg mézadományt.

agrotrend.hu / NAK

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.