2022.06.25., szombat , Vilmos

Hírek

2022. február 17. csütörtök • 10:28

Erős vidék nélkül nincs erős magyar gazdaság

Erős vidék nélkül nincs erős magyar gazdaság, 1.800 milliárd forintnyi fejlesztési forrást juttatnak el a magyar településekhez a következő években - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a közösségi oldalára feltöltött videójában.

Hozzátette: ez az jelenti, hogy közel 40 százalékkal több fejlesztési forrást kapnak a kormány döntése szerint a vidéki települések, mint a 2014 és 2020 közötti időszakban - írja az Origo.

EZEK A FORRÁSOK A HELYI GAZDASÁG ERŐSÍTÉSÉT, A FOGLALKOZTATOTTSÁG JAVÍTÁSÁT ÉS A TELEPÜLÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSÉT IS SEGÍTIK.

Kiemelte: a támogatások nagyobb részét a kevésbé fejlett régiókba irányítják, ezért a keretösszeg kétharmada Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Észak-Alföld és Észak-Magyarország megyéibe érkezik majd.

Fotó: MTI

A Top Plusz program megyénkénti forráskerete megtalálható a tárca weboldalán - tette hozzá. A kormány 2010 óta következetesen vallja: erős vidék nélkül nincs erős magyar gazdaság. Ennek is köszönhető, hogy tavaly az elmúlt 30 év legnagyobb növekedését érte el a magyar gazdaság - mutatott rá Varga Mihály.

agrotrend.hu / Origo

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.