2023.03.22., szerda , Beáta, Izolda

Hírek

2023. február 23. csütörtök • 17:48

Export támogató tevékenységek kérdőív eredménye

Az Élelmiszeripari Igazgatóság 2023 január és február hónapban egy nem reprezentatív felmérést végzett, amelynek a célja az volt, hogy felmérje milyen piacok és külpiacra jutást segítő szolgáltatások iránt érdeklőnek élelmiszer-előállító tagjainkat. A felmérés további célja volt, hogy annak eredményeire alapozottan a HEPA-val (Hungarian Export Promotion Agency) közösen alakítsuk ki az élelmiszeripari vállalkozások külpiacra jutását segítő célprogramjainkat.

A felmérésből többek között választ kaptunk arra, hogy az elsődleges cél a szomszédos országokba történő export növelése, illetve, hogy az EU-n kívüli európai országok közül Svájc és Nagy-Britannia a legnépszerűbb célország. A HEPA partner irodák közül a Nyugat-Balkáni és a Torontói iroda volt a legtöbbször preferált. Tagjaink számára a disztribúciós csatornák közül a kiskereskedelem volt a leginkább vonzó célszektor, a szolgáltatások közül pedig legtöbben a külpiaci partnerkeresést igényelnék.


Fotó: Lukas / Pixabay

A jövőbeni minél sikeresebb program kialakítása céljából továbbra is várjuk az észrevételeket, javaslatokat; a kérdőív az alábbi linken elérhető.

agrotrend.hu / NAK, Penksza Péter

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.