2021.01.20., szerda , Fábián, Sebestyén

Hírek

2019. június 16. vasárnap • 12:18

Felbecsülhetetlen károkat okozhat az idei nyár

Az aszály, majd az állandó esőzés is rengeteg kárt okozott az agráriumban. A jelenlegi forróság és a szélsőséges időjárás pedig jégkárokat is hozhat magával, ami ellen szinte lehetetlen védekezni.

Az emberiség fennmaradása múlhat a növények túlélésén - A Földön minden élet a növényektől függ, azok szolgáltatják az oxigént és a táplálékot is.

Magyarországon rend van az élelmiszerbiztonság tekintetében - A fejlett gazdaságokban a vásárlók alapvető elvárása, hogy az élelmiszerek a kedvező élvezeti- és táplálkozás-élettani értékük mellett élelmiszerbiztonsági szempontból is kifogástalanok legyenek.

A búza képes alkalmazkodni az éghajlathoz - Az éghajlatváltozás ellenére a búzának jobb és stabilabb a hozama.

A búza túlélheti a szélsőséges időjárást - fotó: pixabay.com

Nem lehet előre jelezni a szürkepenész fertőzést - A szürkepenész berobbanását mindössze a megelőző 15-20 nap határozza meg

Június végén kezdődhet az aratás - Nyugat-Magyarországon az őszi gabonák termése kedvezőnek tűnik, a keleti térségben a legkritikusabb állapotban a rozstáblák vannak.

Tragédiát is okozhat a hőség - Idén nyáron is folytatódik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal „Ne hagyj az autóban!” elnevezésű matricakampánya.

Több, mint száz falu halt ki a forróság és az aszály miatt - A példa nélküli hőség soesem látott mértékű szárazsággal jár, lakhatatlanná téve számos területet.

Katasztrófákat okozott a melegrekord - fotó: ma.hu

Akár 5 millió forint bírság is kiszabható a földtulajdonosoknak parlagfüves területekért - Egész szezonban kötelező védekezni a parlagfű ellen

Egyre népszerűbbek az iskolakertek - Felbecsülhetetlen szerepe van az iskolakerteknek és az azokat vezető pedagógusoknak a felnövekvő generáció környezeti nevelésében.

Segítsünk a stresszben szenvedő kukoricán! - Az idei tavasz bővelkedett szélsőségekben.

Tűzgyújtási tilalom az Alföldön - Az elmúlt napok átlagosnál melegebb időjárása miatt az alföldi térség erdőterületein található avar réteg kiszáradása miatt tűzveszély alakult ki.

A szárazság miatt nem lehet tüzet gyújtani az Alföld egész területén - fotó: pixabay.com

Sok mikroműanyag lehet a hazai folyók üledékeiben az SZTE kutatói szerint - A folyókba került mikroműanyag lerakódhat a mederben és az ártereken is, és jelentős környezeti kockázattal járhat.

Bejelentették az idei OMÉK díszvendégét - Az idei OMÉK jelmondata: a fejlődés hagyománya, központi témája az élelmiszeripar és a modernizáció.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.