2021.12.04., szombat , Borbála, Barbara

Hírek

2021. október 19. kedd • 10:30

Felmérés a termelési költség(növekedés)ről

Az elmúlt időszakban aggasztóként értékelte több EU-tagállam is az alapvető termelési költségek (mint takarmány, műtrágya, energia, építőanyag, stb.) kiugróan magas növekedését, továbbá a mezőgazdaság ellátottságát (pl. az inputanyagok szűkössége).

Fotó: wikimedia

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Copa-Cogeca helyzetértékelésével összhangban tagállami szinten is szeretné szélesebb körben vizsgálni az árnövekedés(ek) agrár-élelmiszeripari, kimondottan a termelőket érintő közvetlen hatását.

Kérjük, segítse a munkánkat a kérdőív kitöltésével!

A kérdőív 10 blokkból épül fel. Az általános kérdéseket követően az alábbi főbb témaköröket érinti: gázárak, a műtrágya árak, a villamos energia árak, az építési költségek, a mezőgazdasági gépek és berendezések ára, a takarmányárak, a munkaerő költsége, a csomagolóanyagok - beleértve az agrofóliák - ára és az élelmiszer-árak növekedése.

Blokkonként egységesen néhány kérdésre kell válaszolni, a saját ágazat függvényében: érintettség, jelenlegi hatás (példákkal), megoldási javaslat (példákkal). Minden kérdés kötelező, így ha Önt valamelyik nem érinti, a gyorsabb továbbhaladás érdekében kérem, írja a szövegmezőkbe, hogy "nem érint", "nem releváns", „-”stb.

A kérdések megválaszolása anonim formában történik.

agrotrend.hu / NAK
 

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.