2023.06.02., péntek , Kármen, Anita

Hírek

2019. május 09. csütörtök • 15:25

Fiatal szakembereket vár az agráriumba és élelmiszeripari termékcsaládot épít a Talentis Agro Csoport

Számítanak a legjobb fiatal szakemberekre

Csák Gyula, a Talentis Agro Zrt. vezérigazgatója mutatta be a 100%-ban magyar tulajdonú mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalatcsoportot az idei Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Szakkiállításon. A cégcsoport klasszikus agrár- és élelmiszeripari tevékenységekre alapozottan építi fel üzleti tevékenységét.


fotó:Ferencz Péter / Agrotrend

Az állattartás igényein túl növénytermesztésük kapacitásainak jelentős része a vetőmagtermesztés, illetve az élelmiszeripari feldolgozás körében hasznosul. A Talentis Agro Vállalatcsoport minden meghatározó szántóföldi növénykultúra termesztésében jelen van, kiemelt célként tekintenek a precíziós gazdálkodás kínálta lehetőségekre. Többek között

e területen is számítanak a legjobb fiatal szakemberekre, akiknek bevonása érdekében - már most, az indulás évében - komplex, ösztöndíj programot kíván indítani.

Az állattenyésztési napok tematikáját követve a vezérigazgató a holding állattenyésztési területeit érintette leginkább sajtótájékoztatóján. Kiemelte tejelő-szarvasmarha ágazatukat, amelynek 6.000 tehénre alapozott állománya kiváló genetikai és termelési képességekkel értékkel bír - büszkélkedett a vezérigazgató.

Sertéstenyészetükkel kapcsolatban a vezérigazgató elmondta, hogy négy telepük 2.500 fehérsertés tenyészkoca és szaporulata, valamint 200 mangalica tenyészkoca és szaporulata, összesen 53.000 sertés befogadására alkalmas.

A mangalica az adottságainak köszönhetően, a prémium sertéstermékek piacának kiemelkedő szereplőjévé vált,

ezért is lett cél a 100% tisztavérű mangalica megőrzésében való tenyésztői szerepvállalás, emelte ki Csák Gyula. A hazai elvárosokat követve sertéseinket saját előállítású takarmánnyal látjuk el – mondta el a vezérigazgató.

Az állattenyésztési ágazat egyik alappillére a tojótyúktartás és árutojás-termelés. Kereskedelmi értékesítésük döntő része a hazai áruház- és diszkont láncok polcaira kerül.

Élelmiszeripari tevékenységük körében került bemutatásra balatoni és tokaji borászatuk, illetve malomipari tevékenységük.
Érzékelve a piac igényeit, termékeik minőségi fejlesztését, választék bővítését is tervezik azzal, hogy egyidejűleg - a fogyasztói elvárásokat követve - megújult köntösben, új márkacsaládot kívánnak bevezetni, amelyet az őszi Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon terveznek bemutatni - hangsúlyozta.

A vezérigazgató említést tett még a holding vadgazdálkodást és vadászati turizmust érintő tevékenységéről, amelyet több mint 42.000 hektár területen végez.

Szabad területeiken és vadaskertjeikben minden hazánkban élő nagyvadfaj és apróvadfaj megtalálható és vadászható.

A konszernhez tartozó vállalatok: Búzakalász 66 Felcsút Kft., Aranykorona Zrt., Hidasháti Zrt., Agrosystem Zrt., Aranka Malom Kft., Kunhalom Agrária Kft., Vért Vadászati Kft., Canter Borház Kft., Dereszla Kft., Lajta-Hanság Zrt., Sárvári Mg Zrt., Szombathelyi Tangazdaság Zrt. és e társaságok leányvállalatai.

agrotrend.hu / Talentis Agro Zrt.

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.