2020.07.15., szerda , Henrik, Roland

Hírek

2015. november 23. hétfő • 18:54

Fidesz: szégyen, amit az ellenzék a magyar gazdák ellen tesz

A Fidesz-frakció szerint szégyen, amit az ellenzék művel, és amit a magyar gazdák ellen tesz. A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményével LMP-s és jobbikos akcióra, illetve nyilatkozatra reagált.

Sallai R. Benedek LMP-s képviselő a földárverések elleni tiltakozásul trágyát borított hétfő délelőtt Kaposváron egy kormányhivatali épület elé, ahol aznap kezdték el a somogyi földek árverését. Vágó Sebestyén jobbikos képviselő Tatabányán, a földárverések helyszínén azt mondta, hogy év elején oligarchaváltás történt a nagyobbik kormánypártnál, az állami tulajdonú földek árverésével pedig ki tudják szolgálni "a feltörekvő oligarchákat".

A Fidesz-frakció közleményében feltették a kérdést: vajon az ellenzék akkor is trágyát borítana a kormányhivatalok elé, ha "most nem a magyar gazdák, hanem a külföldi spekulánsok vásárolnák fel a magyar földeket, ahogy azt már Romániában megtették".

Hozzátették: a magyar föld veszélyben van, mert a Jobbik és a balliberálisok összezártak a magyar gazdák ellen, és a külföldi spekulánsok érdekeit védik.

A baloldaltól ez nem meglepetés - fogalmaztak -, ők már kormányzásuk alatt is a külföldi spekulánsok kezére játszották a termőföldeket. A Jobbik azonban ez ügyben is elárulta a korábbi politikáját, "a zsoldos kosztért és a médiafelületért cserébe eladta a lelkét" nagybirtokos támogatójának - véli a Fidesz.

A polgári kormány a magyar földet magyar kézben akarja tartani, meg akarja védeni a külföldi spekulánsoktól, ezért a helyben lakó magyar földműveseknek ad arra lehetőséget, hogy az eddig állami tulajdonban lévő termőföldeket nyílt árveréseken, tisztességes piaci áron megvásárolhassák - áll a közleményben.

agrotrend.hu / mti

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.