2022.08.17., szerda , Jácint

Hírek

2017. május 15. hétfő • 08:45

I.NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow, Mezőfalva

Az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőfalva idén május 31. és június 1. között kerül megrendezésre. Az ország legnagyobb szántóföldi rendezvénye a mezőgazdasági gépeket, permetezőket és a precíziós gazdálkodást helyezi a középpontba.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) által közösen szervezett rendezvény

39 hektáron mutatja be a precíziós gazdálkodás szerteágazó előnyeit és a hozzá tartozó technológiai hátteret, gépi eszközöket és berendezéseket.

A precíziós gazdálkodásra való áttérés környezettudatosabb úton eredményesebb és hatékonyabb termesztést tesz lehetővé. Ehhez szükség van az informatikai vívmányok és fejlesztések széles körű mezőgazdasági felhasználásának napi gyakorlatba való átültetésére és ezáltal a termesztéstechnológia aktualizálására. A folyamat

elméleti síkon felvetett kérdéseire ad gyakorlati választ

az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőfalva rendezvény, mert a szervezők elődleges célja az, hogy a gazdálkodók közvetlenül szerezhessék be azokat az információkat, amelyek segítik őket a döntéshozatalban, illetve versenyképességük javításában.

Ma már Magyarországon is rendelkezésre állnak a technikai illetve berendezési feltételek a precíziós gazdálkodás széles körű hazai alkalmazásához, a kapcsolódó berendezéseket és gépeket

a kiállításon meg is lehet tekinteni, illetve több esetben ki is lehet próbálni.

Mezőfalván az állógépes bemutató mellett egy helyen, egy időben lehet megismerni a széles körű gépkínálatot és az új technológiákat. A NAK és rendező partnere, a MEGFOSZ nagyon fontosnak tartja, hogy ezeket az újdonságokat szántóföldi körülmények között, látványos, gyakorlati bemutatókkal is közelebb hozzák az esemény látogatóihoz.

Ezért mutatják be a rendezvényen, hogy mire képesek a nagy monstrumok, munkaeszközök, gépek hétköznapi, szántóföldi körülmények között.

Ha nem csak egy kiállítóterem falai közt nézné meg őket, hanem „akcióban”, esetleg ki is próbálná azokat, május 31-én és június 1-jén megteheti személyesen, Mezőfalván!

Azok az érdeklődő gazdák, akik ellátogatnak Mezőfalvára, nemcsak a legmodernebb gépekkel és berendezésekkel, hanem a szántóföldi termesztéstechnológia legújabb eredményeivel is megismerkedhetnek a helyszínen, ugyanis mikroparcellás és demoparcellás növénybemutatókat is tartanak. Utóbbi a különböző termesztéstechnológiák hatásait mutatja be a gazdálkodóknak. Számos kiállító már elvetette a mezőfalvai vetéstechnológiai terepen az ősszel kialakított mikroparcellákba a „termékeit”, amiket pártatlan gondozás mellett fejtrágyáznak, majd növényvédelemben részesítenek. Mindezzel lehetőség nyílik arra, hogy a legújabb nemesítési és kutatási eredményeket és az azokból fakadó különbségeket, egyedi előnyöket egy helyen mutassák be a cégek.

Az érdeklődők több növényfaj bemutatásán keresztül megismerhetik a kisparcellás kísérletek kivitelezését is, azt, hogy hazai körülmények között milyen módszerrel választják ki a nagyszámú fajtajelölt közül a köztermesztés, a gazdálkodók számára legmegfelelőbb növényfajtákat. A szakemberek a szántóföldi kísérleteket bejárva mutatják majd be a borsó, az olajlen, a mustár, az olajretek és a szuperkorai kukorica fajták vizsgálatát.

A rendezvényre a belépés díjtalan.

A rendezvény honlapja: agrargepshow.hu

agrotrend.hu / Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.