2021.01.24., vasárnap , Timót

Hírek

2020. november 29. vasárnap • 09:56

Folyamatos a kormány agrárreformja

Átalakulóban a fogyasztói szokások és az értékesítési lánc, közös nyilatkozatban fogalmazták meg aggályaikat a térség agrárszervezetei az Európai Unió (EU) 2030-ig szóló stratégiájával kapcsolatban. Heti hírösszefoglaló.

A Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszert népszerűsítő kampány útjára indult - Az Agrárminisztérium (AM) a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal (Nébih) és az Agrármarketing Centrummal (AMC) közösen népszerűsíti az állami garanciával járó minőséget. A Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyeket bemutató kampány célja, hogy a lakosság és az élelmiszeripar szereplői közül is minél többen megismerhessék az új védjegyrendszert és annak előnyeit. A KMÉ-védjegyekkel fémjelzett, megbízható minőségű termékek mögött ellenőrzött alapanyagok és gyártási folyamatok állnak.

Egy évvel meghosszabbodik több vidékfejlesztési pályázati felhívás kötelezettségvállalási időszaka - A 2020 utáni Közös Agrárpolitikával kapcsolatos jogalkotási eljárás elhúzódása miatt az Agrárminisztérium – a várható átmeneti időszak áthidalása érdekében – egy évvel meghosszabbította három pályázati felhívás kötelezettségvállalási időszakát.

A COVID árnyékában a baromfiipar - Átalakulóban a fogyasztói szokások és az értékesítési lánc; a járvány gyorsítja a folyamatot.

Új higiéniai szabály látott napvilágot a fagyasztott zöldségekre vonatkozóan - A Listeria monocytogenes gyorsfagyasztott zöldségek előállítása során történő ellenőrzésére vonatkozó higiéniai iránymutatást adtak ki. Célja, hogy növelje a fogyasztók biztonságát és elkerülje a fagyasztott zöldségekhez kapcsolódó jövőbeni listeriosis-kitöréseket.

A NAK javasolja a vendéglátóipari beszállítókra is kiterjeszteni a támogató intézkedéseket - A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) javasolja a kormánynak, hogy a HORECA-szektort érintő gazdaságvédelmi intézkedéseket terjessze ki a HORECA-szektor és a közétkeztetés beszállítóira is.

A húsevő prémes állatok prémcélú hasznosítását szigorítják - Az állatvédelemért felelős miniszteri biztos országos szinten lépett fel a húsevő prémes állatok prémcélú hasznosításával kapcsolatban.

A piacok továbbra is sávos korlátozás nélkül várják a vásárlókat - Nagy István agrárminiszter videóüzenete.

Fontosabbak a zöldcélok,mint a gazdák versenyképessége - Közös nyilatkozatban fogalmazták meg aggályaikat a térség agrárszervezetei az Európai Unió (EU) 2030-ig szóló stratégiájával kapcsolatban, amely az élelmiszerárak jelentős emelését hozhatja magával – írta a szerdai Magyar Nemzet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarára hivatkozva.

Folyamatos a kormány agrár reformja - Terítéken az őstermelők és családi gazdálkodások.

Elkezdődött a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszert népszerűsítő kampány - Az Agrárminisztérium (AM) a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal (Nébih) és az Agrármarketing Centrummal (AMC) közösen népszerűsíti az állami garanciával járó minőséget, a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyeket – közölte a szaktárca.

A kertészeti ágazatról készítettek újabb podcastet - Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökének és dr. Mártonffy Béla, a NAK Kertészeti és Beszállítóipari Osztálya elnökének podcast beszélgetése a magyarországi kertészeti ágazat helyzetéről.

AGRO7 - A hét agrárhírei - Az Országgyűlés elfogadta a családi gazdaságokról szóló törvényjavaslatot, mellyel kedvezőbb adózási körülményeket sikerül teremteni. A Kiváló Minőségű Élelmiszervédjegy rendszer kampány is útjára indult.

Nem drágul karácsonyra a hal - Nem zárnak a haltermelők extra jó évet, közepesnek mondható az idei haltermés – közölte az Index megkeresésére a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL). Mint mondták, a termést jelentősen befolyásolják az évre jellemző időjárási anomáliák.

agrotrend.hu

 

 

  • 2020. november 29. vasárnap • 09:56
  • TÉMA: Hírek  
  • CÍMKÉK:

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.