2020.07.07., kedd , Apollónia

Hírek

2017. szeptember 26. kedd • 15:10

Folyamatosan bővül Magyarország pálinkatérképe

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, valamint Gál Péter eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár mutatta be az agrártárca Pálinkakiválóságok Könyvét az OMÉK keretében megrendezett, ,,15 éves a pálinka eredetvédelme" című konferencia keretében.

A könyv bemutatóján Kielmayer Kristian a Pálinkakiválóság Program szakmai elnöke kifejtette, hogy ezúttal nem csak a termékekkel, hanem a technológia alapjaival is megismerkedhetnek az olvasók. Idén összesen 382 tétel érkezett a közös megmérettetésre 34 pálinkaháztól, melyből 115 tétel a Pálinkakiválóság és 46 tétel TOP Pálinkakiválóság címet érdemelte ki.

Az agrártárca helyettes államtitkára az eseményen tartott előadásában a földrajzi árujelzők fontosságát hangsúlyozta. Beszámolójában az államtitkár kitért arra is, hogy az Eredetvédelmi Program keretében nem csak a mezőgazdasági termékek és élelmiszerek, valamint a bor termékpályán gyarapodik az oltalom alatt álló termékek száma, hanem a pálinkák esetében is folyamatosan bővül Magyarország pálinkatérképe (Nagykunsági Birspálinka, Nagykunsági Szilvapálinka, Vasi Vadkörte és Nagykörűi Cseresznyepálinka).

A konferencia résztvevői nem csak a pálinka múltjával, jelenével ismerkedhettek meg bővebben, hanem a felsőoktatásban egyedülálló pálinkamester képzések tematikájából is ízelítőt kaphattak. A konferencián a terület olyan elismert szakemberei adtak elő, mint Balázs Géza az ELTE tanszékvezetője, Szilágyi László a Várda-Drink volt elnök vezérigazgatója, valamint az oltalmat élvező pálinkák előállítói: Czakó Mónika Bestillo Pálinkaház (Gönci Barackpálinka), ifj. Szicsek János, Szicsek Pálinkafőzde (Nagykunsági Birspálinka és Nagykunsági Szilvapálinka) és Birkás István, Birkás Pálinka (Vasi Vadkörte pálinka).

agrotrend.hu / Orientpress.hu

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.