2021.03.09., kedd , Franciska, Fanni

Hírek

2020. április 07. kedd • 13:56

Fontos intézkedéseket hozott a Spar

A húsvét miatt megváltozik a nyitvatartási rend a SPAR és INTERSPAR áruházakban országszerte, s további intézkedéseket is bevezetett a kiskereskedelmi vállalat, hogy fokozza a vásárlók és a dolgozók védelmét.

„A járványügyi helyzetre való tekintettel arra kérjük vásárlóinkat, hogy április 8-tól vegyék igénybe az egyszer használatos fóliakesztyűket, amelyeket a SPAR és INTERSPAR áruházak bejáratainál helyezünk el. Hangsúlyozzuk, hogy a vásárlás során érdemes végig a kézen tartani a kesztyűt, majd a pénztártól való távozás után azonnal kidobni a szemetesekbe” – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője - írja a storeinsider.hu.

fotó: wikipedia

Maszkok biztosítása a munkavállalók védelme érdekében

A SPAR az elmúlt hetekben mindent megtett annak érdekében, hogy maszkokat szerezzen be munkavállalói számára. Ennek eredményeképpen minden áruházi és logisztikai területen dolgozó munkavállaló számára a SPAR biztosít egyszer használatos maszkokat. Emellett fejenként 2 darab többször használatos, mosható és fertőtleníthető maszk is eljuttatásra kerül az érintett munkavállalók számára a következő napokban.

A húsvéti ünnepek környékén az áruházak nyitvatartási ideje hosszabb lesz

A SPAR és INTERSPAR áruházak nagyrészt a járványidőszakot megelőzően érvényes, hosszabb nyitvatartási rendben várják vásárlóikat 04.09-én, csütörtökön és 04.11-én, szombaton. Az aktuális nyitvatartási rendről, áruházankénti bontásban a SPAR honlapján lehet tájékozódni: https://www.spar.hu/nyitvatartas-valtozas

Módosultak a mennyiségi korlátozások

A webshop és az áruházi vásárlások tekintetében 2020.04.03-tól a maximum 10 darab/termék személyenkénti vásárlási mennyiségi korlátozás már csak a következő termékcsoportokra vonatkozik: liszt, olaj, rizs, élesztő. A korábban minden termékre érvényes vásárlási korlátozást a SPAR feloldotta.

A koronavírus világjárvány kapcsán a SPAR a következő intézkedéseket hozta:

 

- Megkülönböztetett figyelmet fordít a vásárlói és a munkatársai biztonságára, és minden elvárható intézkedést megtesz a jövőben is.

- Megnövelte a fertőtlenítő- és tisztítószer rendeléseinek mennyiségét. Az áruházakban pedig továbbra is rendkívül alapos a takarítás, melynek keretein belül a bevásárlókocsik és -kosarak rendszeres fertőtlenítése is történik.

- Valamennyi munkavállaló számára maszkot, kesztyűt és fertőtlenítőszert biztosít.

- A kiszolgálópultoknál és a pénztáraknál padlómatricákkal segíti a vásárlókat az egymástól történő távolság megtartásában.

- Megkezdte az úgynevezett leheletvédő plexik telepítését kasszáknál, amely egyszerre szolgálja a vásárlók és a munkatársak védelmét.

- Minden, eddig csomagolatlanul értékesített kenyeret a SPAR és INTERSPAR áruházakban már csak csomagolt formában kínál. Emellett arra kéri a vásárlóinkat, hogy a válogatható frissárut puszta kézzel ne fogják meg, használjanak erre a célra kihelyezett fogóeszközt, vagy eladótéri műanyag zacskót, esetleg papírzacskót, amibe be is csomagolhatnak.

- A kollégái munkavégzésének segítése érdekében növelte a szünetkiadások rugalmasságát, hogy segíteni tudja a gyakoribb kézmosás lehetőségét. Ahol erre nincs lehetőség, ott kézfertőtlenítőt biztosít.

- A központi, a logisztikai és az élelmiszertermelési területek munkavállalói esetében növelte a céges buszjáratok mennyiségét, hogy a dolgozók meg tudják tartani a szükséges távolságot egymástól a munkába jutás során.

- Az üllői és a bicskei központjai büféinek üzemeltetése terén is új szabályokat hozott: elkülönítette egymástól az egyes műszakokat, valamint a központi és raktári munkavállalókat a bicskei központja vonatkozásában, és a rendszeres napi takarítások és fertőtlenítések számát megsokszorozta.

- A központi munkatársak számára, ahol ez megoldható volt, biztosította az otthoni munkavégzés lehetőségét.

agrotrend.hu / storeinsider.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.