2020.06.03., szerda , Klotild

Hírek

2019. november 30. szombat • 12:01

Fontos tudnivalók a vadászjegy váltás újdonságairól

Az Országos Magyar Vadászkamara Elnöksége döntött arról, hogy a vadászjegyek formai megjelenése kapcsán áttér a régóta igényként megfogalmazott, személyi okmányok méretével és kialakításával azonos vadászjegyre, az úgynevezett „plasztik” kártyákra, valamint lehetővé teszi a vadászjegyek sorban állás nélküli, otthonról történő online kiváltási lehetőségét.

 Döntés született arról is, hogy a magyar vadászoknak nem kerülhet többletdíjba, költségbe a kártyák kiállítása és legyártása, azokat a Vadászkamara költségvetéséből kell finanszírozni.


fotó: http://kastelyszirak.hu/

Fentiek miatt a Vadászkamara ügyviteli és tagnyilvántartó szoftverét szükséges volt 2020. évre vonatkozóan lecserélni. A szoftver megújítására, valamint arra tekintettel, hogy a jövő év folyamán (várhatóan 2020. utolsó hónapjaiban) zökkenőmentesen és díjmentesen cserélhetők legyenek a vadászjegyek, 

minden vadásznak adatot szükséges egyeztetnie a Vadászkamara illetékes Területi Szervezeténél.

Annak érdekében, hogy az adategyeztetés a legkevesebb utánajárással megvalósítható legyen, ezt a munkát a vadászjegyek évenként esedékes érvényesítéséhez igazította a Vadászkamara, azért, hogy elegendő legyen egyszer felkeresni az illetékes Területi Szervezetet.

A vadászjegyek 2020. január 1-től esedékes érvényesítésénél (váltásánál) tehát arra kell figyelemmel lenni, hogy a Vadászkamara honlapján, a www.omvk.hu oldalon, 2019. december 31-ig közzétett adategyeztetési lapot kinyomtatva és kitöltve, aláírva hozza magával a vadász.

Ha ezt nem teszi, úgy a Területi Szervezetnél a vadászjegy érvényesítés során természetesen kitöltheti és aláírhatja az adategyeztetési lapot. Megbízott személyen keresztüli jegyváltásnál arra kell figyelemmel lenni, hogy a honlapról a két tanúval ellátott formanyomtatványt kell kinyomtatni és a tanúk adataival és aláírásával együtt kell a Területi Szervezetnek átadni.

Ezt követően a vadászjegyváltás a szokásos módon zajlik, még papír alapú vadászjegy érvényesítésével zárul. A 2020. év folyamán a jogszabályi változások és a gyártási munkálatok figyelembevételével a papír alapú vadászjegyek cseréjére is sor kerül, valamint az ütemezés szerint

2021. évtől kezdődően lehetőség lesz a vadászjegyek otthonról történő, online érvényesítésére is.

Vadászjegyváltással kapcsolatos fontos tudnivalók:

Vadászjegyváltás 2020/21. vadászati évre:

  • 2020. január 6-tól 2020. február 28-ig
  • adategyeztetési lap leadása (megbízott személy esetén tanúkkal!)
  • biztosítás kötése esetén nyilatkozatok leadása
  • hagyományos papír alapú vadászjegy érvényesítése

Az új típusú vadászjegyek kiadása („palsztik” kártya), régiek cseréje:

  • 2020. december 31-ig
  • a vadásznak ezzel további teendője nincs, az adategyeztetés alapján postázzuk a vadászjegyet
  • az ezzel járó költségeket a Vadászkamara finanszírozza

Online vadászjegyváltás lehetősége:

  • 2021. január 1-től

Kérik a Kedves Vadásztársak szíves megértését és türelmét, valamint, hogy lehetőség szerint előre kitöltött adategyeztetési lappal érkezzenek, ezzel gyorsítják a munkát és jelentősen csökkentik a várakozási időt. 

A vadászjegyváltás időszakáig és annak időtartama alatt Vadásztársaink a www.omvk.hu honlapon és Területi Szervezeteinken keresztül folyamatosan tájékozódhatnak a vadászjegyváltás menetéről.

agrotrend.hu / Országos Magyar Vadászkamara

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.