2020.11.25., szerda , Katalin

Hírek

2020. október 07. szerda • 09:57

Friss adatok: egy nap alatt 24 koronavírusos halt meg Magyarországon

816 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma. Az aktív fertőzöttek száma 23 088 fő.

Egy nap alatt 816 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 24 beteg - közli a Koronavírus.gov.hu portál. Ezzel 33 114 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Az elhunytak közül tizenheten 70 év felettiek, egyikük viszont 21 esztendős. Az elhunytak száma 877 főre emelkedett. 9149-en már meggyógyultak, egy nap alatt 426-tal lettek többen. Az aktív fertőzöttek száma 23 088 fő, 366-tal többen lettek egy nap alatt.

20 319 személy van hatósági házi karanténban (231 fős növekmény), 781 023 mintavétel történt eddig, egy nap alatt több mint 9 ezer.

Az aktív fertőzöttek 35 százaléka, az elhunytak 49 százaléka, a gyógyultak 33 százaléka budapesti. 656 koronavírusos beteget ápolnak kórházban (29-cel többet, mint kedden), közülük 41-en vannak lélegeztetőgépen (itt a növekmény: 4 fő).

A kormány meghosszabbította a járvány miatti határellenőrzést és továbbra is kéri az általános szabályok betartását. Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

Kerülni kell azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartani kell a szociális távolságot, gyakran és alaposan kezet mosni. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért.

Az iskolákban és óvodákban kötelező a testhőmérséklet-mérés annak érdekében, hogy kiszűrjék a lázas gyermekeket és pedagógusokat, és ezzel is védjük az óvodák és iskolák zavartalan működését.

Jelenleg 27 óvodában és 6 iskolában rendeltek el rendkívüli szünetet, 103 osztálynál és 5 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

agrotrend.hu / Infostart

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.