2023.02.01., szerda , Ignác

Hírek

2017. július 05. szerda • 08:26

Georgikon - azonos a cél 220 éve

Képzett, jól felkészült, gazdálkodni képes és hajlandó agrár szakemberek kibocsátása és pályára állítása – a 220 évvel ezelőtti megalapításkor és ma is ez a célja a Georgikonnak. Szombaton tartották kar a diplomaosztóját, mely egyben a tanév zárása is volt. Az ünnepségen elhangzott: az eredményes szakmai munka mellett számos sikert könyvelhet a Pannon Egyetem campusa.

171-en vehették át diplomájukat az ünnepségen. Ennyi hallgató tett sikeres záróvizsgát a Georgikonon. A hazaiak mellett tíz külföldi mesterszakos növényorvos is megkapta a képesítését bizonyító oklevelet – számolt be az eseményről a Keszthelyi TV. A diplomaosztó egyben a tanév zárása is a Georgikonon.

A kar dékánja elmondta, hogy 220 évvel ezelőtt pontosan ezen a napon, július elsején kezdődött meg a tanítás Európa elsőként alapított agrár-felsőokatási intézményében.

„Karl Bulla professzor és egy fő hallgató kezdte meg a munkát a jeles napon. Így ma elmondhatjuk, hogy hallgatói állományunk 1500-szorosa az alapításkorinak. Alapfeladatunknak ma is azt tartjuk, ami az alapítás egyik meghatározó indokaként felmerült: képzett, jól felkészült, gazdálkodni képes és hajlandó agrárszakemberek kibocsátása és pályára állítása.” - hangzott el Polgár J. Péter beszédében.

A Pannon Egyetem rektora köszönetet mondott a Georgikon vezetésének, hogy oktatóik és dolgozóik az ideálisának korántsem mondható felsőoktatási környezetben is mindent elkövettek a színvonal erősítéséért. Az eredményes szakmai munka mellett számos sikerről számolt be Gelencsér András: „Az agrárképzés területén elnyert kutatás-fejlesztési pályázatok nagyságrendje tekintetében a Georgikon Kar országos viszonylatban az első. A Dunántúlon agrárképzési portfóliója továbbra is a legszélesebb, valamint hogy a hallgatók létszámát és elkötelezettségét tekintve, a kedvezőtlen demográfiai, társadalmi hatások ellenére is sikerült helyzetünket megőrizni.”

Az ünnepségen számos kitüntetést és elismerést adtak át.

agrotrend.hu / tvkeszthely.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.