2020.10.26., hétfő , Dömötör

Hírek

2020. február 25. kedd • 17:38

Gombákról tartottak előadást Tatabányán

A gombák csodálatos világa címmel meghirdetett programon az érdeklődők a környezetünkben élő és előforduló gombákról szerezhettek fontos ismereteket.

Környezeti nevelési konferenciát szervezett pénteken az MTESZ Komárom-Esztergom Megyei Egyesülete és az önkormányzat a városháza nagytermében. A huszonharmadik alkalommal megrendezett programon a megyei és a városi oktatási-nevelési intézmények képviselői mellett szakmai szervezetek és érdeklődők is részt vettek - írja a kemma.hu.

fotó: pexels.com

A gombák csodálatos világa címmel meghirdetett programot Szücsné Posztovics Ilona polgármester nyitotta meg. Kiemelte: ma már más növényként ismerjük a gombákat, mint ahogy iskolai tanulmányaink során tanultuk. A legújabb kutatások arról szólnak, hogy ezeken keresztül a fák akár kommunikálni is képesek.

A ház körül előforduló gombákról tartott előadást Liszt András gombaszakellenőr, növényorvos. Elhangzott: a gombák előfordulásának felsorolásából derült ki igazán, hogy életterünkben milyen sok helyen találkozhatunk velük akár láthatatlanul is. Az allergén, a toxintermelő, a fonalas, a penész, a növények gyökerében élő, a radioaktív izotópok megkötését segítő – mind a gombák jelzőjeként hangzott el.

A gombaszakértő felhívta a figyelmet arra is, hogy a forgalmas utak mellett gyűjtött kalapos élelmiszeralapanyag nem feltétlenül a legjobb választás, hiszen a káros anyagokat ezek a gombák is képesek megkötni. A Vértesben és a Gerecsében előforduló gombákról beszélt vetített előadás keretében Fél Attila gombaszakellenőr, majd a ház körül előforduló fajtákról Barnáné Susa Éva, a megyei kormányhivatal nép­egészségügyi főosztályának munkatársa.

agrotrend.hu / kemma.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.