2021.09.23., csütörtök , Tekla

Hírek

2020. november 01. vasárnap • 16:43

Gondoskodnak a madarakról a tél beállta előtt

Odúkat helyeztek ki a Zaranyi erdőben a Liszt Ferenc Zeneiskola diákjai a megyei vadászkamara, a Vadászszövetség, a Sefag Zrt. és a Magyar Madártani Egyesület (MME) vezetőinek segítségével.

Kemenszky Péter, a vadászkamara megyei titkára ismertette a Világkiállítás Programiroda odúprogramjának részleteit. Ezt követően Geibl Krisztián, az MME kaposvári helyi csoportjának képviselője beszélt interaktív kérdezz-felelek előadásában az odúk kihelyezésének fontosságáról - írja a sonline.hu.

fotó: pixabay.com

A megyei vadászkamara október 22-én indította el Somogyban hivatalosan az odúkihelyezési programot, a Somogy Megyei Vadászok Szövetségének Kaposvár határában lévő vadászterületén.

Kovács Zoltán a világkiállításért felelős kormánybiztos Nagymaroson a Kittenberger házban jelentette be az országos programot, amelynek keretében 3500 odút és 350 madáretetőt helyeznek ki országszerte. A megyei vadászkamara hatvan odút és hat madáretetőt kapott. A madárlakokat a vadásztársaságok területén, míg az etetőket általános iskolák udvarán helyezik ki.

agrotrend.hu / sonline.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.