2020.02.26., szerda , Géza,Vanda

Hírek

2018. december 31. hétfő • 11:30

GPS-re cserélnék a kolompokat

Egy bajor házaspárnak nagyobb gondot okoznak a tehenek, mint gondolnánk.

Dél-Bajorországban, Holzkirchen környékén jó dolguk van a teheneknek: térdig járnak a legelni valóban, és kérődzés közben az Alpok látványában gyönyörködhetnek. Azonban a faluban van egy házaspár, amely nem békül meg a tehenekkel, mivel kolompjuk felébreszti őket, és ezért depresszióba estek. Legalábbis ezzel perelték be a tehenészeket - írta Syngenta Magyarország


fotó: Pixabay

Az első, már 4 éve húzódó per tárgya a legelőn elhullatott tehéntrágya volt, ami a pereskedők szerint büdös és mindenféle rovar melegágya.

Az ügy a müncheni tartományi bíróságig jutott.

Aztán beperelték Holzkirchent, amiért bérbe adja a legelőt a tehenészeknek, akikkel szemben most újabb pert kezdeményeztek. Mert nemcsak a kolomp „zajszennyezése” zavarja a pereskedőket, hanem az is, hogy szerintük kegyetlenség kolompot akasztani a nyakukba.

Úgy gondolják, sokkal jobb lenne, ha GPS jeladóval látnák el Riskáékat, mert akkor akár egy okostelefonon is követni lehetne a mozgásukat.

A megrögzött állattartók azonban ragaszkodnak a hagyományokhoz, és Holzkirchen polgármestere, Olaf von Löwis is azon a nézeten van, hogy a legeltetés a megyében általános gyakorlat, és a mezőgazdaság egyik fontos pillére.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.