2021.09.17., péntek , Zsófia

Hírek

2019. szeptember 19. csütörtök • 09:11

Hagyomány és innováció a vidékfejlesztésben címmel rendeznek konferenciát Békéscsabán

Mezőgazdasági gépek érkeznek Békéscsaba főterére

Hagyomány és innováció a vidékfejlesztésben – ezzel a címmel rendeznek konferenciát és rengeteg, családoknak és gyerekeknek is szóló programot péntektől vasárnapig Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban és a Szent István téren – ismertette sajtótájékoztatón Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója, dr. Kulcsár László, az agrárgazdasági kamara megyei elnöke, dr. Gulyás Péter, a Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnöke, valamint Szegedi Balázs, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő kabinetfőnöke.


fotó: pixabay

A hagyománynak és az innovációnak nem kell távol állnia egymástól – mondta dr. Kulcsár László, aki szerint

Békés megye agrármegye, ahol értéket jelent a mezőgazdaság, ahol felkészült és szorgalmas szakemberek, gazdálkodók dolgoznak.

A kultúra a mezőgazdaságra épült Békés megyében – fogalmazott Szente Béla, hozzátéve, igyekeznek a programok során az agráriumot érintő kérdések mellett kitekinteni a turisztikára, a kultúrára is.

Pénteken a Csabagyöngye Kulturális Központban konferenciát tartanak, többek között dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, volt földművelésügyi miniszter is előadást tart. Az előadásokon a jó gyakorlatokat, az inspiráló példákat is bemutatják.

Kísérőprogramként pénteken délután nyílik kiállítás a Szent István téren, mezőgazdasági gépeket mutatnak be, tablókon keresztül a helyi termelők is megjelennek. Emellett péntek délutántól vasárnap délelőttig ugrálóvár, játszóház, koncertek sora vár a családokra, a gyerekekre.

agrotrend.hu / Beol

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.