2020.10.30., péntek , Alfonz

Hírek

2020. január 14. kedd • 16:17

Halakat mentett a Békési Horgász Egyesület

Hamarosan folytatódik a békési Puskaporos-tónál a halmentés, majd a záportározó kotrása – tudtuk meg Balog Zoltántól, a Békési Horgász Egyesület elnökétől, önkormányzati képviselőtől.

Mint azt az egyesület elnöke elmondta, a békési önkormányzat pályázati forrást nyert a csapadékvíz-elvezető rendszer rendbetételére. Ennek egyik lépése a Puskaporos-tó kotrása. A vizet részben egy alkalommal már leengedték a kotrási munkálatok miatt írja a beol.hu.

fotó: piqsels.com

A fejlesztésnek egyébként az a célja, hogy a tározó kapacitását növeljék. Miután a tó halgazdálkodási jogával egy tizenöt évre szóló megállapodás alapján a horgászegyesület rendelkezik, az első lépés a már említett halmentés volt.

– Akkor a halak több mint felét sikerült kimentenünk, és másik általunk kezelt vízbe telepítettük a kopoltyúsokat – fogalmazott a képviselő.

– Ez a művelet hamarosan folytatódni fog, hiszen rövidesen még inkább leeresztik majd a záportározó vizét, és az a célunk, hogy a lehető legtöbb halat óvjuk meg. Ezt követi majd a már említett kotrás, valamint a kapacitás növelése. A halakat ezután hozzuk vissza a Puskaporosba.

agrotrend.hu / beol.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.