2022.08.17., szerda , Jácint

Hírek

2021. május 14. péntek • 09:48

Harmincéves a debreceni Farmer expo

Évfordulót ünnepelnek Debrecenben a V-Trade Kiállítások Kft. munkatársai: az idén harmincadik alkalommal tartják meg augusztus végén az országos, sőt nemzetközi méretekre nőtt Farmer expo nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállítást, emellett tizenhatodik alkalommal a Hortico zöldség-gyümölcs kertészeti szakkiállítást.

Hozzátehetjük: ha minden jól megy. Az augusztus végi dátum mindenesetre tavaly is szerencsésnek bizonyult:éppen eltalálták a két járványhullám közötti szabadságidőt - írta a Magyar Nemzet.

Az elmúlt évben az addigiaknál kevesebb, száz kiállító szerepelt a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán hatezer négyzetméteren megrendezett Farmer expón. Események maradtak el többek között az állatvédelmi intézkedések miatt, hiszen a Covid mellett állati járványok is fenyegették a kiállítókat. Természetesen a koronavírus-járvány is hozzájárult a mérsékeltebb részvételhez, arról nem beszélve, hogy sok cégnek még a fennmaradás is kérdésessé vált, nemhogy a kiállításon való részvétel. Világszerte teljes ágazatok mentek tönkre, de a magyar kormány válságkezelésének köszönhetően a szervezők nem kaptak hírt partnereik ellehetetlenüléséről.

Az előzetes jelentkezések alapján száznál jóval több kiállítóra számíthatnak.

Fotó: MTI

A szakkiállítások szerepe világszerte egyre nő, az expón is számos kísérőprogramot terveznek. Miközben ebben az évben is a gépek és technológiák foglalják majd el a legnagyobb vásárterületet, ismét lesz tenyészállat-kiállítás. A gazdákat showműsorok és tenyészállat-bírálatok, különféle bemutatók várják, de nem maradnak el a szakmai továbbképzések és a nemzetközi konferenciák sem. A kiállítási terület fejlesztése folytatódott, aminek eredményeként megújult állatbemutató tér fogadja majd a nézőket. A hagyományos tenyészállat-bemutatók mellett látványos programokra is sor kerül: hosszú évek kihagyása után ismét megrendezik a Karneváli lovas kupát (Debrecenben augusztus 20-án rendezik a virágkarnevált is), és fogathajtó verseny is lesz a campuson lévő pályán.

Vaszkó László, a Farmer expo kitalálója a kollégáival együtt nagyon reméli, hogy augusztus végén nem lesz akadálya a rendezvény megtartásának. Ha mégis közbejön egy előre nem látható, vis major helyzet, a rendezők vállalják, hogy a korábban befizetett részvételi díjat hiánytalanul visszautalják a jelentkezőknek, akik egyébként május 20-ig kedvezményes áron válthatják meg a részvétel jogát.

agrotrend.hu / Magyar Nemzet

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.