2023.01.28., szombat , Károly, Karola

Hírek

2016. szeptember 12. hétfő • 06:31

Három évtizede töretlen a siker Bábolnán

Az idén 200 kiállító, nettó 20.000 m2-en mutatkozott be a mintegy 40.000 szakmai látogató előtt. A kiállításhoz számos szakmai és közönségprogram kapcsolódott.

Bábolnai Gazdanapok az idén ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját. A kiállítás élvezi a meghatározó szakmai szervezetek, a GOSZ, a MEGFOSZ, a MEGOSz, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatását. A Gazdanapokat ünnepélyes keretek közt Czerván Görgy, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára nyitotta meg.

A három évtizedes múltra visszatekintő kiállítás az agrárium kiemelkedő eseménye, ünnepe, nemcsak hagyományt teremtett, de értéket is képvisel, amire méltán büszke a projekt gazdája és rendezője, a Bábolna Ménesbirtok. Az elismertség ékes bizonyítéka, hogy mind a kiállítók, mind a látogatók döntő többsége évről-évre visszatér, számon tartja az eseményt.

A kiállítás súlypontját a mezőgazdasági gépek és berendezések képezték, de bemutatásra került minden egyéb mezőgazdasághoz köthető termék és szolgáltatás, valamint erőteljesen képviseltette magát a szaksajtó és szakmédia, és jelen voltak az oktatáshoz és kutatáshoz köthető intézmények is.

Az idei év érdekessége volt, hogy a Vértes Erdő Zrt. bemutatóján keresztül az érdeklődők bepillanthattak az erdészetek tevékenységébe és működés közben láthattak nagy hatásfokú aprító gépeket, amelyek hatékonyan segítik az erdő és fagazdálkodást.

Fotó: agrotrend.hu

Immár hagyomány, hogy meghirdetésre került a Bábolnai Gazdanapok Termékverseny, amire a kiállításon bemutatott termékekkel és szolgáltatásokkal lehetett nevezni. Az idén 12 cég 14 termékkel pályázott. A szakmai zsűri a pályamunkákat előzetesen értékelte és 4 Nagydíjat, illetve 4 Különdíjat osztott ki, amelyeket ünnepélyes keretek közt a kiállítás megnyitóján adtak át.

Lovak nélkül Bábolna elképzelhetetlen és ez nem volt másként ebben az évben sem. Igazi kuriózumnak számított a füves kiállítási területen zajló huszárbemutató. A lovas események most is számos érdeklődőt vonzottak.

A látogatók szervezett csoportokban, idegenvezetéssel, megtekinthették a Ménesbirtok történelmi értékű épületegyüttesét és híres lóállományát is.

Az esemény immár szállóigévé vált jelmondata ismét tartalommal telt meg. Bábolna több mint kiállítás: üzlet, szakma, szórakozás.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.