2021.07.27., kedd , Olga, Liliána

Hírek

2019. december 31. kedd • 11:22

Három magyar gimnazista világelsőként találta ki, hogy meneküljön meg a sok ételmaradék

Három mindössze 15-éves diák díjnyertes ötlete alapján a világon elsőként, online ajánlhatják fel ételmaradékukat a cégek, éttermek stb. a rászorulók számára.

Három magyar gimnazista tanuló találta fel azt a világelső online adományétel-áruházat, amelynek segítségével bárki, akinek maradék étele van - legyen az egy étterem vagy akár magánember - , feltöltheti azt, a rászorulók pedig elvihetik. A maradékok nagy részét ugyanis a statisztikák szerint legtöbben kidobják - írja az élőbolygónk.hu.


Szigeti Péter, Tóth Ambrus és Boér Bence -  fotó: 24.hu

Az alkalmazás megálmodói csupán 15-évesek, startupjuk Foodoverflow névre hallgat, és azért kiemelten fontos, mert egy égető és alapvető környezetvédelmi probléma megoldását célozza meg.

„Ha valakinek feleslegessé válik valamilyen étel, és csak kidobná, akkor a kategóriát megadva feltöltheti a weboldalra” – magyarázta Boér Bence dizájner.

A felajánló éttermek vagy szervezetek stb. egyfajta kitüntetést is kapnánk tevékenységükért, később pedig a tervek szerint ezekért a boltokban kuponokat, kedvezményeket lehetne kapni:

"A felajánlók motivációját úgy szeretnénk fenntartani, hogy kuponokat kapnak az együttműködő üzletláncoknál. Ha a FoodCoin-gyűjtés versennyé válna néhány nagy étteremláncnál (pl. McDonalds) között, nekik is megérné, mivel elmondhatják magukról, hogy mennyi karitatív tevékenységet végeztek."

weboldal mellett egyébként mobilalkalmazás is készül. 

agrotrend.hu / élőbolygónk.hu.

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.