2022.01.18., kedd , Piroska

Hírek

2020. november 30. hétfő • 14:01

Hazatértek Kanadából és karanténba kerültek a „kölcsönadott" pandák

Két óriáspanda tért haza a délnyugat-kínai Csengduba Kanadából, mivel a kanadai állatkert, ahol éltek, nem tudta biztosítani számukra a táplálékot a koronavírus-járvány miatt – írja az MTI.

Ta Mao és Er Sun repülőgépen érkezett vissza Kínába - írja az Index. Azóta AZ ÓRIÁSPANDÁKAT KARANTÉNBA HELYEZTÉK – közölte a Csengdui Óriáspanda Kutató- és Szaporítóközpont. Calgary állatkertje az idén jelezte, hogy a járvány okozta szállítási korlátozások miatt

NEM TUDNAK ELEGENDŐ BAMBUSZT BIZTOSÍTANI AZ ÓRIÁSPANDÁK ETETÉSÉHEZ.

Fotó: Getty Images

Emiatt a kínai pandaközponttal folyatott tárgyalásokon végül abban állapodtak meg, hogy az egzotikus állatokat kölcsönzésük lejárta előtt visszaküldik.

A pandaközpont vasárnapi közleményében köszönetet mondott az állatok gondozásáért és Kanada részvételéért az óriáspandák megmentésére irányuló erőfeszítésekben, és további együttműködésre szólította fel mindkét országot a védett fajok megóvása érdekében. A pandák 2013 óta éltek Kanadában, amikor a két ország közötti állatvédelmi megállapodás keretében Kína tíz évre kölcsönadta őket.

Öt évet töltöttek a torontói állatkertben, majd 2018 márciusában kerültek Calgaryba ikerkölykeikkel együtt, amelyek viszont már januárban visszatértek Kínába. A csengdui kutatóközpont 17 országgal és régióval kötött szerződést óriáspandák kölcsönzéséről 1994 óta, és jelenleg hét országgal működik együtt az óriáspandák kutatásában és szaporításában.

agrotrend.hu / Index

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.