2023.02.02., csütörtök , Karolina, Aida

Hírek

2016. október 25. kedd • 14:16

Helyi gazdák piacra jutását segíti majd az ipari park Csongrádban

Agrárlogisztikai ipari parkot alakítanak ki Tiszaszigeten. Először mintegy 2 milliárd forintos beruházással műanyagfeldolgozó-üzem épül a Csongrád megyei községben.

Az önkormányzat azért döntött a 6 hektáros ipari park kialakításáról, hogy hosszú távú munkalehetőséget biztosítson a helyben lakóknak, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy a településen élők ne kényszerüljenek a község elhagyására - mondta Ferenczi Ferenc polgármester a beruházásról tartott sajtótájékoztatón.

A községtől délre fekvő területen az önkormányzat hűtőház és mérlegház kialakítását tervezi, ezzel segítve a helyi gazdák terményeinek piacra jutását, a hosszú távú elképzelések között pedig egy csomagolóüzem és egy 10 ezer tonna tárolókapacitású gabonatároló létrehozására is szerepel.

Pitrik Csaba, a szegedi Földgép Trans Kft. képviselője elmondta, a magyar családi tulajdonban lévő vállalkozás eddig főként az építőipar területén működött, de tevékenységi körét a műanyag-feldolgozással bővíti. A cég a tiszaszigeti ipari parkban jövő júniustól ezer négyzetméteres üzemcsarnokot épít, amely fűtési és elektromos rendszere részben megújuló energiát hasznosító technológiákra épül. Az üzemcsarnokban 2018 őszétől műszaki műanyagokat és élelmiszer-ipari csomagolóanyagokat gyártanak majd - tudatta a szakember.

Az üzemcsarnok építése 30 embernek ad majd munkát, az alkalmazotti létszám a teljes működési kapacitást kihasználva pedig 55 főre emelkedhet.

A beruházás tervezett költsége 2 milliárd forint, ehhez a vállalkozás pályázik uniós és állami támogatásra, de a cégcsoport tőkeereje enélkül is lehetővé teszi a fejlesztés megvalósítását.

agrotrend.hu / MTI

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.