2021.03.08., hétfő , Zoltán

Hírek

2021. január 04. hétfő • 09:24

Hétfői adatok: ezer alatt az új fertőzöttek száma, száz alatt a halottaké

856 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, elhunyt 93 beteg.

Az előző napi 1307 után a hétfői adatok szerint 856 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 328 851 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - írja az Infostart.

Elhunyt 93 többségében idős, krónikus beteg - egy nappal korábban ez az adat 103 volt -, így az elhunytak száma 9977 főre emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 174 070 fő - majdnem hatezres a napi növekmény -, az aktív fertőzöttek száma 144 804 főre csökkent, egy nap alatt majdnem ötezerrel. 5667 koronavírusos beteget ápolnak kórházban - itt a szám valamivel nőtt -, közülük 400-an vannak lélegeztetőgépen, hárommal kevesebben, mint egy nappal korábban. Eddig összesen 80 ezer adag vakcina érkezett Magyarországra, amelyekkel már 21 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása.

A vakcinákat 21 kórházi oltópontra szállították ki: több budapesti kórház mellett Győrbe, Kecskemétre, Szolnokra, Tatabányára, Kaposvárra, Pécsre, Miskolcra, Szegedre, Székesfehérvárra, Debrecenbe, Balassagyarmatra, Szombathelyre, Veszprémbe, Nyíregyházára, Egerre és Békéscsabára. A következő hetekben újabb szállítmányok érkeznek, és annak ütemében folytatódhat az oltás.

Az év első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása. A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz, így mindenképpen érdemes rá regisztrálni. A védőoltásra eddig közel 600 ezren regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon vagy postai úton.

agrotrend.hu / Infostart

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.