2022.12.09., péntek , Natália

Hírek

2022. július 17. vasárnap • 08:10

Hétvégenként dupla emeletes vonat jár a Balaton déli partjára

A megnövekedett utasigények miatt mostantól a nyári szezon minden hétvégéjén a Nagymarostól Fonyódig közvetlenül közlekedő emeletes Jégmadár expressz (KISS) dupla szerelvénnyel közlekedik. Utasforgalomban eddig ilyen összeállítású szerelvény még nem járt.

A vonat kibővített részére, azaz a menetirány szerinti második (hátsó) egységbe Kelenföldtől lehet felszállni, illetve visszafelé is csak Kelenföldig lehet benne utazni.


Dupla KISS Jégmadár express a Balatonnál. Fotó: MÁV

A MÁV-Start ezen a hétvégén először kapcsol össze utasforgalomban két KISS motorvonatot. A nyár legközkedveltebb járata, a Jégmadár expressz kihasználtsága száz százalék. A két emeletes jármű együttes ülőhelykapacitása 1200 fő, azonban a csomaggal utazók kényelme érdekében vonatonként 968 helyjegy váltható.

A dupla Jégmadár expressz jelenleg Nagymarosról indul 7:40-kor szombaton és vasárnap, és délelőtt kilenc órakor ér Kelenföldre. Fontos, hogy a második egységbe csak Kelenföldtől lehet beszállni, ugyanis a korábbi szakaszon néhány megállóban nincs megfelelő hosszúságú peron, így ott csak az első KISS vesz föl utasokat. A vonat a déli part fontosabb megállóiban megállva ér 11:23-ra Fonyódra, majd onnan 16:36-kor indul vissza.

A vonatra helyjegy váltása kötelező az utazáshoz, így garantált az ülőhely. A járaton alapesetben 12, a dupla szerelvényen 24 kerékpár szállítható, kerékpárhelyjegy váltása mellett.

agrotrend.hu / Magyar Nemzet

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.