2020.02.25., kedd , Mátyás

Hírek

2016. augusztus 05. péntek • 09:24

Hódmezővásárhelyi búza is kerül a Magyarok Kenyerébe

Hetven Csongrád megyei gazda csatlakozott a jótékonysági akcióhoz.

Hódmezővásárhelyi és környékbeli gazdák adományoztak búzát a Magyarok Kenyeréhez - jelentette az M1 híradója. A helyi földművelők Kispál Ferenc, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnökének telepén gyűjtötték össze a gabonafelajánlásokat.

A közmédia szerint idén hetven Csongrád megyei gazdálkodó csatlakozott a jótékonysági akcióhoz, kétszer annyi, mint tavaly. Számításaik szerint összesen 110 mázsa jó minőségű búzát tudnak majd összeadni.

Magyarok Kenyere

A Magyarok Kenyere programot még 2011-ben indult útjára Pécsről, azzal a céllal, hogy a segítséget nyújtson a Kárpát-medence rászoruló magyar gyerekeinek.

Az ország gazdái által összegyűjtött búzaadományokat lisztté őrlik, majd egy részét így, a másik felét kenyérnek kisütve eljuttatják különböző magyarországi és határon túli szervezeteknek, köztük például a Böjte Csaba vezette Szent Ferenc Alapítványnak.

Mindezeken felül az országos adakozás során felhalmozott gabona lisztjéből sütik ki a Magyarok Kenyerét is, melyet minden évben augusztus 20-án, Pécsett, a Központi Kenyérünnep helyszínén áldanak meg, majd szelnek fel.

agrotrend.hu/vasarhely24.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.