2022.07.07., csütörtök , Apollónia

Hírek

2019. november 28. csütörtök • 13:53

Hogyan alakul a 2020-as állatjóléti támogatás?

A sertés ágazat részére nyújtott állatjóléti támogatások feltételeiről szóló AM rendelet alapján a sertéstartók vágósertés és tenyészkoca süldő (a továbbiakban együttesen: sertés) tartása során az előírásokon túlmutató állatjóléti kötelezettségvállalás ellentételezésére – az előírtnál legalább 10%-kal nagyobb férőhely; a tartási rendszerben természetes feltétel; a verekedés, kimarás megelőzéséhez szükséges feltételek; az almozás; a megfelelő mikroklíma biztosítására – vissza nem térítendő támogatást vehetnek igénybe, amennyiben vállalják a támogatott tevékenység egy éven át történő folytatását.

A támogatási kérelmet a N0838 számú, „A sertés ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatás 2020. támogatási évre – Támogatási kérelem” elnevezésű nyomtatványon igénylőnként, 2019. december 15 – december 31. közötti időszakban a jogosult lakóhelye, illetve székhelye szerint illetékes megyei kormányhivatalhoz kell benyújtani - írja az allattenyesztok.hu.

fotó: pixabay.com

Fontos! Amennyiben a borítékon a postai feladás dátuma korábbi, mint 2019. december 15-e, vagy későbbi, mint 2019. december 31-e, úgy a támogatási kérelmet a Kincstár visszautasítja. A határidőn túl benyújtott támogatási kérelem alapján az igénylő az adott támogatási évben támogatásra nem lesz jogosult.

További részletek a Magyar Államkincstár honlapján.

agrotrend.hu / allattenyesztok.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.