2021.06.24., csütörtök , Iván

Hírek

2020. február 06. csütörtök • 10:49

„Hol virág? – Hóvirág!”

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a kikeleti hóvirág védetté nyilvánításának 15. évfordulója alkalmából egy természetvédelmi akcióban való részvételre hívja a nagyközönséget.

A kikeleti hóvirág előfordulásáról rendelkezésre állnak adatok, ám ezek pontosításához, kiegészítéséhez kérik a közreműködőket. A „Hol virág? – Hóvirág!” applikáció alkalmazásával mindenki szerves részesévé válhat a természet védelmének, illetve egy nyereményjátékban is részt vehet. Az akció célja, hogy felmérjék hazánk hóvirágállományát, térképen tudják megjeleníteni hol, mekkora számban van jelen a mindenki által ismert és szeretett növény.

fotó: pxhere.com

A kikeleti hóvirág (Galanthus nivalis L.) a hóvirágfélék 21 fajának Magyarországon egyedüli, természetes elterjedéssel bíró képviselője. A faj elterjedési területe Európa középső részeire összpontosul, a Pireneusoktól a Fekete-tenger keleti partjának vonaláig, délen pedig egészen a Balkánig.

A DDNP igazgatóság egy nyereményjátékkal szeretné jutalmazni a szorgalmas adatgyűjtőket. Az applikáció használata során lehetőség van az e-mail-cím illetve egy tetszőlegesen választott nickname megadására, melyekkel a játékosok részt vehetnek az értékes nyeremények sorsolásában is.

A játék időtartama: február 7.–április 14. A határidő lejártával az elérhetőségüket megadók közül kerül kisorsolásra a három ajándékcsomag. A szerencsés nyerteseket e-mailen értesítjük ki. A nyeremények átvételi helye és ideje: 2020. április 25; a Föld napja rendezvény, Pécs Tettye. Az ajándékot postán is eljuttatják. Információk, applikáció letöltése (február 7-től): https://www.ddnp.hu/jatek.

agrotrend.hu / bama.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.