2021.07.27., kedd , Olga, Liliána

Hírek

2020. szeptember 12. szombat • 11:47

Idén is kihirdették Magyarország Legszebb Birtokát

Idén is a siófoki Hotel Azúr adott otthont a Magyarország Legszebb Birtoka díjátadó gála helyszínének szeptember 12-én, ahol átadták a győztes birtok tulajdonosoknak az elismeréseket.

A gazdászélet szépségeinek megismertetését és a mezőgazdaság szereplőinek kiemelését tartja fókuszban az Agrotrend Csoport. Eme nemes célt szolgálja a negyedik alkalommal meghirdetett Magyarország Legszebb Birtoka-díj is, amelynek elismerését a siófoki Hotel Azúrban adták át.

Az impozáns gálaestet Mátrai Zoltán az Agrotrend Csoport ügyvezetője, a Magyarország Legszebb Birtoka–díj főszervezője kezdte meg nyitóbeszédével, ahol számos élményt megosztott a jelenlévő vendégekkel a díjjal és a birtokok bejárásának kapcsán is.

Mátrai Zoltán, a Magyarország Legszebb Birtoka főszervezője

Baranyi Szabolcs, a Groupama Biztosító mezőgazdasági üzleti igazgatója, a Magyarország Legszebb Birtoka főtámogatója folytatta a köszöntők sorát, aki kiemelte, hogy kötelességük támogatni az ilyen kezdeményezésű eseményeket, amelyet természetesen óriási szívvel és büszkeséggel tesznek. A Groupama Biztosító küldetésének tartja, hogy tegyen a mezőgazdaság biztonságáért, ezért tudták, hogy idén is főtámogatóként kell részt venniük abban a nemes versengésben, amely immár negyedszer indult útjára.

Baranyi Szabolcs, a Groupama Biztosító mezőgazdasági üzleti igazgatója

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) mezőgazdaságért felelős alelnöke, Zászlós Tibor folytatta a köszöntő beszédek sorát, aki kiemelt feladatának tartja a gazdák bemutatását, segítését és jövőjük biztosítását. Ez a kezdeményezés abban segíti a magyar társadalmat, akik a fogyasztói ezeknek a termékeknek, hogy megismerhessék, honnan származnak, milyen körülmények közt állították elő. A gazda milyen szívvel és lélekkel teszi a dolgát, hogy minél jobb, minél magasabb beltartalmi értékű élelmiszer kerüljön a fogyasztó asztalára. Mindezt most meg tudja mutatni. Meg tudja mutatni, hogy nem csak minőség van, hanem csodálatos környezet is, amit épít, és nem csak a munkájára, hanem az életkörülményeire is büszke tud lenni.

Zászlós Tibor, A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) mezőgazdaságért felelős alelnöke

Az agrártárca vezetője, Dr. Nagy István miniszter úr is elmondta köszöntő beszédét, amelyben megfogalmazta, hogy a magyar gazdálkodók nélkülözhetetlen munkáját nem elég megbecsülnünk, meg is kell mutatnunk a társadalom egészének! Ebben segít a Magyarország Legszebb Birtoka díj, mely immár hagyománnyá nőtte ki magát. Ez a kitüntetés felhívja az ország figyelmét a kitüntetettekre, méltó helyre emeli az agrárium rangját, miközben új lehetőségeket nyit meg előttük, hogy még többen megismerhessék őket, hiszen példaképekre, motiváló mintákra mindenkinek szüksége van.

Dr. Nagy István agrárminiszter

Végezetül az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke, a Magyarország Legszebb Birtoka-díj fővédnöke, Jakab István mondta el köszöntőjét, amelyben kitért arra, hogy minden olyan kezdeményezés támogatást érdemel, amely felhívja a figyelmet a mezőgazdasági tevékenység jelentőségére, fontosságára, a vidéken végzett munka eredményeire. Mi pedig köszönjük neki ezúton is, hogy meggyőződésének megfelelően minden fórumon támogatja a Magyarország Legszebb Birtoka kitüntető díjat.

Jakab István, a MAGOSZ elnöke

Az idei évben a Magyarország Legszebb Birtoka-díj során hét különböző kategóriában érkeztek jelölések az ország minden pontjáról. A szakmai zsűri ennek értelmében 21 csodálatos szépségű birtokot járhatott be, amelyek közül a kategóriák győztesei a következőképpen alakultak:

 

- Állattenyésztő birtok kategória: Iliszi Major

- Családi gazdaság kategória: Nyakas Farm

- Gyümölcstermesztő birtok kategória: Almakúti Kft.

- Kertészet kategória: Farkas Kertészet

- Precíziós gazdálkodás kategória: Tápió-Táj Kft.

- Szántóföldi növénytermesztő birtok kategória: Baki Agrocentrum

- Szőlészet-Borászat kategória: Vesztergombi Pincészet

 

- Közönségdíjas: Nyakas Farm

- Az Erste Bank különdíjasa: Green Coop Hungary Kft.

 

A kategóriagyőztesek között helyszíni szavazással, 2020-ban Magyarország Legszebb Birtoka, vagyis az abszolút győztes a Nyakas Farm lett!

Nyakas András a Magyarország Legszebb Birtoka-díj győztese

A díjátadó gála után közösen ünnepeltek a gazdák, a birtoktulajdonosok és a szervezők is, a felhőtlen hangulatról pedig Tordai Zoltán és zenekara gondoskodott.

Szívből gratulálunk a győzteseknek!

 

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.