2022.05.26., csütörtök , Fülöp, Evelin

Hírek

2020. február 24. hétfő • 14:54

Idén is lesz pálinka show!

Gyulán szervezik meg Magyarország legnagyobb pálinkabemutatóját, az április 24-én kezdődő rendezvényen többek között az alma és csonthéjas termésű, vadontermő és bogyósgyümölcsökből készült, valamint a szőlő- és tönkölypálinkákat készítő szeszfőzdék szakmai elismerésben részesülhetnek.

Gyuláról indult hazánk első és máig is működő legnagyobb pálinkafesztiválja, amelyhez kapcsolódóan létrehoztak egy pálinka- és párlatversenyt is. A kiállításra kerülő pálinkákat és párlatokat előzetes értékelés után Magyarország legjobb pálinkaszakértői, a gasztronómia világának jeles képviselői és újságírók bírálják el.

fotó: pixabay.com

A programon külföldről érkező párlatok is fogyaszthatók lesznek. A Pálinka Show a programját nemzetközi tapasztalatok alapján állítják össze. Az eseményen a pálinkás szakma meghatározó képviselői találkozhatnak a kis- és nagykereskedelmi láncok döntéshozóival, hotel- és étteremvezetőkkel, tulajdonosokkal, illetve közvetlenül a minőségi pálinkákat kereső fogyasztókkal is. A rendezvényen bemutatják Magyarország legjobb pálinkafőzdéit.

A rendezvény pénteki napján Szakmai Napot is tartanak, az eseményen lesz többek között kóstoló, érlelési bemutató, szakmai konferencia és workshop.

A konferencia fókuszában számos téma megjelenik, így a klímaváltozás hatása a gyümölcstermesztésre, a gazdasági környezetváltozás hatásai a pálinkaágazatban, a technológia és innováció rejtette lehetőségek, valamint a szakszerű pálinka- és párlatkészítés.

A Pálinka Showt a Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként a Békés megyei városban, a Hunguest Hotel Erkelben szervezik meg. Bővebb információ a www.gyulaipalinkafesztival.hu weboldalon.

agrotrend.hu / MTI

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.