2023.03.27., hétfő , Hajnalka

Hírek

2023. január 27. péntek • 11:15

Balesetveszély miatt lezárják az erdőket a Balaton környékén

A tótól északra és délre fekvő területeken is "intenzív vadászati tevékenység" miatt korlátozzák az erdőlátogatást.

A Balatontól délre található vadgazdálkodási területein a somogyi erdőkben korlátozza az erdőlátogatást a SEFAG Zrt. februárban naponta 15 órától másnap reggel 9 óráig. Az ok, hogy a vadászterületeken "intenzív vadászati tevékenységgel járó balesetveszély" van, valamint az egyes erdőgazdálkodási munkák végzését veszélyeztető tevékenységeket akarja a társaság így kiküszöbölni – írja a hirbalaton.hu.

Fotó: Shutterstock

A korlátozás nem érinti azokat, akik faanyag gyűjtésére érvényes engedéllyel rendelkenek, valamint a jelzéssel ellátott turistaútvonalakat használó turistákat. A tilalom megszegői ellen szabálysértési eljárást kezdeményeznek.

A Bakonyerdő Zrt. is folyamatosan tájékoztat honlapján a novembertől februárig tartó időszakban zajló hajtó- és terelővadászatokról a Balatontól északra található, veszprémi erdőkben, amelyek miatt az erdőgazdaság átmenetileg korlátozhatja az erdőlátogatást. A Bakonyerdő munkatársai arra is felhívták a figyelmet, hogy az erdőben található agancsok elvitele lopásnak minősül, ezért azokat hagyják ott a megtalálás helyén. Az erdészeti társaság a honapján előzetesen közzéteszi a vadászati időpontokat és azok térképeit.

agrotrend.hu / Infostart

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.