2023.04.02., vasárnap , Áron

Hírek

2020. január 29. szerda • 17:16

Ígéretesnek tűnik a sertéspestis ellenszere

Az amerikai kormány és a tudományos szakértők olyan oltást fejlesztettek ki az afrikai sertéspestis ellen, amely az Mikrobiológiai Társaság szerint 100 százalékosan hatékonynak bizonyult.

Az amerikai tudósok által a kormány megbízására készült vakcina különböző koncentrációjú dózisai, amelyeket a vírus genetikailag módosított korábbi törzséből fejlesztettek ki, hatékonyak voltak sertésekben, amikor a beoltás után 28 nappal fertőzték meg őket – adja hírül a Bloomberg tájékoztatása alapján a Világgazdaság.

fotó: pxhere.com

A járvány komoly problémákat okozott, különösen Kínában. A vakcina egyben segíthet az USA és Kína közti kereskedelmi háború rendezésében is. Az új ASFV vakcina ígéretesnek tűnik és tökéletes védelmet jelent a jelenleg Ázsiában és Kelet-Európában tomboló járványra – nyilatkozta mondta Douglas Gladue, a vakcina kifejlesztésével foglalkozó amerikai mezőgazdasági minisztérium vezető kutatója.

A WHO korábban igyekezett megnyugtatni a közvéleményt, bár Kínában idejekorán szükséghelyzetet hirdettek.

Korai lenne még kongatni a vészharangot a WHO szerint

Korai még nemzetközi egészségügyi vészhelyzetet hirdetni a Kínában megjelent és több országra átterjedő koronavírus miatt – közölte csütörtökön Genfben az Egészségügyi Világszervezet.

Ötven éve foglalkoznak a sertéspestissel, de eddig nem sikerült megoldást találni.

Az új, 2017-es járvány meggyorsította a kutatás folyamatát.

agrotrend.hu / Világgazdaság

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.