2022.12.07., szerda , Ambrus

Hírek

2022. november 21. hétfő • 17:47

Így indult hódító útjára az ország karácsonyfája Apcról + videó

A katasztrófavédelem beszámolója szerint, 45 éves az ország fája, amely Apcról, egy idős pár kertjéből érkezett a fővárosba. A Barátság úti kertet kinőtte, ezért hétfőn reggel útra kelt, hogy a budapesti Kossuth térre költözzön. Hároméves csemete volt, amikor elültették, most 6 óra kellett ahhoz, hogy a hatvani és fővárosi tűzoltók kivágják és rögzítsék a 4,3 tonnás, 18 méter magas fenyőt. 

– A hatvani kollégák Tóth Krisztián zászlós és Máté István törzsőrmester nagyon óvatosan jártak el a favágásnál, a daru, amelyik közreműködött, a főváros nyolcadik kerületből érkezett, a kiemelésben katonák is segítettek.  Miután a daru átemelte a faóriást a kerítésen, ráhelyezték a honvédség nehézgépszállító szerelvényére. Ezt követően rakományrögzítő hálóval és hevederekkel, láncokkal rögzítették a fát, amelyet este már Budapesten, a Kossuth téren is megcsodálhatnak az arrajárók – fogalmaztak a Facebook-oldalukon.

Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalompolitikai ügyekben a miniszterelnök munkájának támogatásáért felelős miniszterelnöki biztos közösségi oldalán számolt be arról, hogy a fenyőfa épségben megérkezett és már a Kossuth teret dísziti.

agrotrend.hu / HEOL

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.