1 üveg bor mellé adjon egy rúd fahéjat, szegfűszeget, cukrot ízlés szerint. Ha variálná a hagyományos receptúrát, jó, ha tudja, a vöröshöz passzol a chili, a narancshéj, esetleg egy kupica rummal is meg lehet próbálkozni. Rum szintén mehet a fehérbe, amibe még rakhat egy kis gyömbért is - írja az Index.
Fotó: Getty Images
A recept mellé íme pár trükk is:
- A legfontosabb alapismeret, hogy a bort a neve ellenére soha ne forralja fel, mert akkor elillan belőle az alkohol.
- Amikor a bor a lábosban főzve eléri a 78 fokot, vegye le a tűzről.
- A kívánatos hőmérsékletet háztartási vagy úgynevezett maghőmérővel ellenőrizze.
- Miután a lábost levette a tűzről, hagyja még rajta a fedőt 5 percig, mert az összetevők ez idő alatt dobják ki az ízüket igazán.
agrotrend.hu / Index