Hírek

Így tehetünk az élelmiszer-pazarlás ellen!

A FAO kilenc, könnyen kivitelezhető jó tanáccsal szolgál az ünnepi készülődéshez és a hétköznapokhoz.

Ha a világon egy év alatt keletkezett, fel nem használt vagy kidobott élelmiszert egy halomba raknánk, egy hatalmas, 1,3 milliárd tonnás hegy tornyosulna előttünk – az emberi fogyasztásra előállított élelmiszerek harmada.

Ez nem csupán rengeteg elvesztegetett lehetőséget rejt, hogy jóllakhassanak az arra rászorulók, de egyúttal felelőtlen bánásmód mindazon erőforrásokkal és energiával, ami a termeléshez felhasználásra került.

És ezért mi, fogyasztók is jócskán felelősek vagyunk.

A FAO egy infógrafikában szedett össze kilenc könnyen elsajátítható jótanácsot, hogy

hétköznapi döntéseink révén ne növeljük, hanem épp csökkentsük ezt a mennyiséget.

Különösen aktuális szokásainkat átgondolni az ünnepek körüli időszakban, amikor a főzés, étkezés még kiemeltebb szerephez jut.

Nagyobb méretért kattints a képre!

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) 2011-ben indította el globális kezdeményezését az élelmiszerpazarlás racionalizálására. A SAVE FOOD programhoz számos nonprofit partner és vállalat csatlakozott azóta, hogy ez a közel ezermilliárd értékű termék ne végezze évről évre a szemetesben.

agrotrend.hu / FAO

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés