2022.11.27., vasárnap , Virgil

Hírek

2020. július 15. szerda • 14:07

Illegálisan tartott őzgidát és vadmalacot mentett a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai könyvelési anyagot kerestek egy békési férfinél, amikor egy rossz körülmények között tartott kecskére és az általa nevelt őzgidákra, vad- és házi malacokra bukkantak.

Mint az a NAV közleményéből kiderül, a pénzügyi nyomozók egy mezőgazdasági munkásokat kölcsönző vállalkozót látogattak meg, akinek sem az adóbevallásai nem voltak rendben, és a gyanú szerint több millió forint adót sem fizetett be - írja a beol.hu.

fotó: NAV

A Békés megyei házban végül azonban nemcsak a feketefoglalkoztatást bizonyító papírokra, hanem több, engedély nélkül tartott állatra is bukkantak a pénzügyi nyomozók. A kert végében lévő ólnál három őzgidát és egy kis vadmalacot találtak, akiket egy igen rossz körülmények között tartott kecske „fogadott örökbe” – olvasható a közleményben.

A kecske rövid kötélre volt kikötve, víz sem volt előtte. A rossz bőrben lévő állat látta el az anyai teendőket a vadak mellett, táplálta az őzeket és a vadmalacot is. Mivel az állatok tartásával kapcsolatosan bűncselekmény gyanúja merült fel, a NAV munkatársai azonnal értesítették a rendőrséget. A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei megtették a szükséges intézkedéseket és a rendőrkapitányság az ügyben lopás, illetve más bűncselekmények gyanúja miatt nyomozást indított.

A NAV munkatársai természetesen a bizonyítékokat lefoglalták, a költségvetési csalás miatti nyomozás folytatódik.

agrotrend.hu / beol.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.