2022.08.17., szerda , Jácint

Hírek

2017. május 10. szerda • 08:07

I.NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőfalva

Az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőfalva idén május 31. és június 1. között kerül megrendezésre. Az ország legnagyobb szántóföldi rendezvénye a mezőgazdasági gépeket, permetezőket, a termesztéstechnológiát és a precíziós gazdálkodást helyezi a középpontba.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) által közösen szervezett rendezvény 39 hektáros területen mutatja be egyebek közt a precíziós gazdálkodás előnyeit és a hozzá tartozó technológiai hátteret, modern és hatékony mezőgazdasági gépeket, eszközöket. A precíziós gazdálkodásra áttérés eredményesebb termesztést tesz lehetővé, ehhez szükség van az informatikai vívmányok széles körű felhasználására, a termesztéstechnológia aktualizálására.

Ma már Magyarországon is rendelkezésre állnak a technikai, illetve berendezési feltételek a precíziós gazdálkodás széles körű hazai alkalmazásához, a kapcsolódó berendezéseket és gépeket a kiállításon meg is lehet tekinteni, illetve több esetben ki is lehet próbálni. Mezőfalván az állógépes bemutató mellett egy helyen, egy időben lehet megismerni a széles körű gépkínálatot és az új technológiákat. A NAK és rendező partnere, a MEGFOSZ nagyon fontosnak tartja, hogy az újdonságokat szántóföldi körülmények között, látványos, gyakorlati bemutatókkal is közelebb hozzák.

Azok az érdeklődő gazdák, akik ellátogatnak Mezőfalvára, nemcsak a legmodernebb gépekkel, hanem a termesztéstechnológia legújabb eredményeivel is megismerkedhetnek, mikroparcellás és demoparcellás növénybemutató is lesz. Utóbbi a különböző termesztéstechnológiák hatásait mutatja be. Számos kiállító már elvetette a vetéstechnológiai terepen az ősszel kialakított mikroparcellákba a „termékeit”, amiket pártatlan gondozás mellett fejtrágyáznak, majd növényvédelemben részesítenek. Mindezzel lehetőség nyílik arra, hogy a legújabb nemesítési és kutatási eredményeket és az azokból fakadó különbségeket, egyedi előnyöket egy helyen mutassák be a cégek.

Az érdeklődők több növényfaj bemutatásán keresztül megismerhetik a kisparcellás kísérletek kivitelezését is, azt, hogy hazai körülmények között milyen módszerrel választják ki a nagyszámú fajtajelölt közül a köztermesztés, a gazdálkodók számára legmegfelelőbb növényfajtákat.

A rendezvényre a belépés díjtalan.

agrotrend.hu / NAK

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.