2021.08.06., péntek , Berta, Bettina

Hírek

2021. június 01. kedd • 10:44

Ipari drónokkal foglalkozó cégbe száll be az MIB Invest Group

Új tulajdonossal bővült az ABZ Drone (Agrobot Kft). A Szekeres István által tulajdonolt MIB Invest Group jelentős részesedést vásárolt az ipari drónok, drónszoftverek kereskedelmével, szakszervizzel és drónpilótaképző tanfolyamokkal foglalkozó cégben.

Tőkebefektetőként és szakmai befektetőként csatlakozott az ABZ Drone-hoz Szekeres István, a MIB Invest Group tulajdonosa - írja a cég sajtóközleménye. A befektető a hazai agrárium meghatározó szereplője, több hazai és nemzetközi beruházás kötődik a nevéhez, mezőgazdasági és egyéb területeken. Az új tulajdonos bevonásával tovább erősödik a cég agráriumban és a hazai, illetve a nemzetközi drónpiacon betöltött szerepe. Ezáltal az ABZ Drone országos szolgáltatói hálózata megerősödve tud bővülni, és a növekvő raktárkészlettel az azonnali vevőkiszolgálást is meg tudják valósítani. 2019-es piacra lépésüket megelőzően az ABZ Drone alapítói három évig kutatták az ipari drónok hazai és nemzetközi felhasználhatóságát, amely során főként az agráriumban és az építőiparban szerzett tapasztalataikra építve kezdték meg működésüket.

Indulásuk évében már több mint 170 millió forintos árbevételt realizáltak. Fő küldetésük a drónok és a hozzájuk kapcsolódó szoftverek bevezetése a magyar piacra, amivel hozzájárulnak a magyar gazdák és vállalkozók versenyképességének növeléséhez. A megújult tulajdonosi kör közös célként tekint a további stratégiai együttműködések kialakítására. Egyetemekkel, nemzetközi nagyvállalatokkal, szakmai kutató-fejlesztő szervezetekkel kötött együttműködések révén kívánják elérni mind hazai, mind európai viszonylatban az innovatív technológiák mielőbbi elterjedését.

Az ABZ DRONE főbb projektjei és tevékenységei

● Ipari drónok forgalmazása (YUNEEC, DRONE VOLT, DJI, AERIALTRONICS)

● Szoftverforgalmazás (PIX4D)

● Államilag elismert, ipari drónokhoz és szoftverekhez kapcsolódó felnőttképzések

● Drónnal történő szolgáltatások

● Drónok garanciális és nem garanciális szervizelése

● Egyedi drónok és payloadok fejlesztése Az ABZ DRONE főbb stratégiai együttműködései

● Stratégia együttműködések keretében az ABZ DRONE a Magyar Agrárés Élettudományi Egyetemmel, illetve a Magyar Drón Koalíció alapító tagjaként is dolgozik az ipari és mezőgazdasági dróntechnológiák bevezetésén, népszerűsítésén.

agrotrend.hu / ABZ Drone

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.